Категорія: Випічка та десерти

Пряні моркв’яні мафіни або капкейи з горішками

Мафіни часто вважають “здоровішим” десертом, особливо якщо порівнювати з випічкою, яка смажиться в олії чи містить багато крему. На відміну від класичних видів, як шоколадних чи ванільно-ягідних, цей рецепт з морквою, горіхами та сухофруктами — чудовий приклад смачного поєднання корисних інгредієнтів. Якщо зробити їх із фростингом, отримаєте капкейки, які стають вже менш “збалансованими”, але надзвичайно […]

Класичний бісквіт Основи куховарства

Бісквіт люблять усі, але часто бояться спробувати зробити самостійно. Насправді це зовсім не складно, головне — добре підготуватися та приділити достатньо часу для збивання інгредієнтів. Пропоную покрокову інструкцію, яка гарантовано приведе до результату, яким ви зможете пишатися. Що треба? (для одного бісквіта діаметром 28 см) 6 яєць (з холодильника) 3 ст.л. теплої води 225 г […]

Грецький молочний пиріг “Galaktoboureko”

Galaktoboureko, або Milkpie як його називали у Греції для туристів (тобто молочний пиріг) мене дійсно вразив. преш за все, бо я себе не вважав фанатом десертів яких полюбляють турки і араби. Сама думка залити цукровим сиропом випічку, яка вже ітак містить часто чи мало масла, мені аж ніяк не виклила бажання спробувати. Однак останнім часом я […]

Білі мафіни з ягодами

На день народження, до офісу чи просто щоб побалувати себе — мафіни це ідеальна порційна випічка. Вони також ідеально для перших кулінарних експеремнтів з малечею. Не тільки, бо все просто і не треба спішити. А бо кіндери, зможуть наступного дня принести в школу чи бабусі та похвалитися, що вони (самі ;) ) приготували. Приємний бонус: […]

Chocolate Lava Cake

Що треба ? 170 г темного шоколаду або кондитерської глазурі 110 г масла 3 яйця 4 ст.л. цукру 1 щіпка солі 2 ст.л. борошна трохи ванільного екстракту масло та борошно для змащення форми цукрова пудра Як робити? Спочатку розтопіть шоколад разом із маслом на водяній бані або в мікрохвильовці. Поки шоколад топиться, змішайте яйця, цукор […]

Банановий кекс

Я знаю, що й у вас банани бувають чорними (або майже) і ви думаєте, що з ними робити. Насправді це ідеальна стадія, щоб їх використати на морозиво, йогурт або спекти з них щось файне – як, наприклад, цей банановий кекс (який ще називають banana bread). Що треба? 500 г бананів, дуже зрілих (вага зі шкіркою) […]

Панкейки як в Канаді

Наша перша поїздка до Канади була особливою з багатьох причин, але сніданок у Торонто запам’ятався нам усім назавжди. Разом із Катєю та Софійкою ми вперше скуштували справжні канадські панкейки. Вони були пухкі, ніжні, залиті кленовим сиропом і подані з ягодами і вершками. Ми всі були у захваті й одразу зрозуміли, чому “десерти на сніданок” — […]

Заварний крем (для еклерів, тортів та ін.)
Рецепти Юрка Підсадного

Еклери та заварні тістечка самі по собі смакують не феноменально. Шедевром їх робить саме крем. Я ніколи не був фанатом модерних еклерів у всіх кольорах веселки, із їстивним золотом і на порошкових кремах. Я завжди любив еклер із класичним кондитерським кремом і свіжими ягодами. Цей рецепт я отримав від друзів з Мілюзу (Ельзас, Франція), які […]

Лінивий хліб (з тіста, яке нетреба місити – No-Knead Bread)
Рецепти Юрка Підсадного НЕ ГОТОВА!

Прочитав цікаву статтю про пекаря Jim Lahey, власника пекарні в Нью-Йорку «Sullivan Street Bakery». Джим пече хліб традиційним методом – не місить. Каже, що з таким може справитися і шестирічна дитина. Але пекарня дуже популярна, бо, мабуть, усім лінь пекти, тому приходять купувати до нього. Рецептом хліба пекар поділився у «The New York Times». І це є один […]

Tarte Tatin з яблуками
Рецепти Юрка Підсадного

Все-таки існує та проста випічка, яку можна приготувати швидко і спонтанно, але при цьому потішити всіх за столом. Tarte Tatin один з таких. Варіант з яблуками, класичний вибір французів. Bon appétit! Що треба? 80 г цукру 30 г вершкового масла 1 кг яблук (твердих, злегка кисленьких, наприклад “чемпіон”) 1/2 ч. л. меленої кориці 1 ст. л. […]

Як правильно готується безе?
Основи куховарства

Інколи начебто прості речі ставлять нас перед купою питань, і дуже часто відчуваєш себе демотивованим, коли вони не вдаються з першого разу. Однак пам’ятайте, що професійні кухарі – звичайні люди, як і ми. Просто вони знають декілька трюків або прийомів, як правильно приготувати той чи інший смаколик. Для мене великою загадкою, до прикладу, завжди було […]

Пляцок з румбамбару
Рецепти Юрка Підсданого

Рецепт цього пляцка мені дістався від моєї тітки з Німеччини, яка вважає його своєю козирною випічкою. Я все одно вирішив, що треба трішки підшаманити місцями. І наче результат тепер ще кращий. Тільки їй не кажіть :) Фішка у дуже легкому, пухнастому тісті та великій частці фруктів. Тут я взяв румбамбар (інша назва: ревінь) з яблуком, […]