Заварний крем (для еклерів, тортів та ін.)
Рецепти Юрка Підсадного

Еклери та заварні тістечка самі по собі смакують не феноменально. Шедевром їх робить саме крем. Я ніколи не був фанатом модерних еклерів у всіх кольорах веселки, із їстивним золотом і на порошкових кремах. Я завжди любив еклер із класичним кондитерським кремом і свіжими ягодами. Цей рецепт я отримав від друзів з Мілюзу (Ельзас, Франція), які роблять просто шикарні традиційні  еклери. Переконайтися самі. Рецепт на тісто тут: https://streetfood.in.ua/ekler-abo-zavarne-tistechko-reczepty-yurka-pidsadnoho-hotovo/

Що треба ?
на 1 малий торт або приб. 20 заварних тістечок

120 мл молока
1 ч.л. ванільного екстракту
50г цукру + 1 ч.л. цукру
3 жовтки
1 ч.л. борошна
1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
1 ч.л.  (5г) вершкового масла
120г вершків, 30% жирності

Як робити?

Молоко, 50 г цукру та ваніль змішати у маленькому баняку, на малому вогні довести до кипіння і зняти з вогню.

Жовтки збити із 1 ч.л. цукру міксером до кремоподібної маси. Поступово додати крохмаль та муку не припиняючи збивати крем.

До жовтків додати половину гарячого молока, не припиняючи збивати збивати його швидко .

Суміш додати до решти молока у баняк і на малому вогні варити  поки стане густим і не почне подавати ознаки кипіння. При цьому слід безперервно мішати крем вінчиком, щоб не звурдився.

Крем зняти з воню, додати масло і продовжувати мішати 1-2 хв, поки крем трошки остигне.

Крем помістити миску і накрити харчовою плівкою так, щоб вона прямо прилягала до крему. В іншому випадку стовриться неапетитна плівка на кремі.

Крем помістити на мінімум 2 години в холодильник.

Безпосередньо перед використанням крему (наприклад для еклерів, заварних тістечок або тортів), вмішати у крем збиті вершки за допомогою силіконового шпателя.

До крему разом із вершками, можна додати інші ароматизатори до смаку (какао, алкоголь, фруктове пюре та інше).

Крем можна готувати до 48 год завчасно.