У нас чомусь на сніданок рибку їсти не дуже прийнято. Ну максимум, якщо це залишки новорічного столу 1 січня. То дуже шкода, бо це смачно і корисно. Крім того, часто – це менше навантаження на шлунок. Ось простесенький рецепт, до якого треба тільки доброго хліба. Дуже класно, коли є залишки копченої риби…
Що треба на 2 порції?
100 г філе копченої форелі
150 г ніжного творогу
100 г густої сметани
2 ст. л. свіжого лимонного соку
2 ст. л. кропу, дрібно посіченого
1 ст. л. свіжо тертого хріну
Як робити?
Половину форелі руками порвати на шматочки і змішати міксером з рештою інгредієнтів. За бажанням посолити, але, зазвичай, то зайве, бо рибка вже солена. Сирний крем помістити в тарілки, поверх викласти декоративно другу половину форелі і трішки кропу. Подати зі свіженьким хлібом.