Тарт курд

рецепти від Анни Росси

 img_20161104_093649
Що треба ?
на тісто:
Масло вершкове 130г
борошно 130г,
цукор 70г,
цукор з тростини 30г
1 жовток
мигдалеве борошно 115 г
На курд:
4 лимонів
4 жовтків
2 білка
цукор 70 г
крохмаль 5г
масло 100г
Як робити ?
Масло вершкове подрібнити і змішати з борошном, цукром, цукром з тростини, одним жовтком та мигдалевим борошном до однорідності. Охолодити. Розкачати тісто. Викласти у форму. Зробити дірочки вилкою. Помістити у морозилку на 10 хвелин.
За той час розігріти духовку до 210 °C. Помістити тісто у піч та запікати при. 180 °C 15 хвилин. Залишити тісто вистигати.
Вичавити сік 4 лимонів та обдерти цедру. Помістити в каструльку. В окреммій посудині збити 4 жовтка і 2 білка з цукром і крохмалем.
Лиммоний сік закип’ятити. Вввести збиті жовтки постійно помішуючи. Зняти з вогню і додати подрібненне масло.
Залити на випечений корж. Дати їм час для близькості :) Лимонний курд готовий :)
І вуаля! Для оформлення можна використати меренгу, зефірки, маршмеллоу, шоколадний ганаш, свіжі ягоди, карамелізувати грушку, все що ближче до душі.
Готувати краще з любов’ю. Їсти з кавою :) і тими кого любиш

З Анною я познайомився (як то часто буває в кулінарній сфері) по роботі.  Одразу було видно, що у дівчини цукор в крові :) Мега позитивна особистість, яка при тому ще й професіонал своєї справи. Радий повідомити, що відтепер Анна частіше буде подавати нам солодкі ідеї в рубриці рецептів :) Її рецепти завжди цікаві та смачні. Гарантуємо, що вони вам вдадуться, оскільки Анна вже сотні разів їх готувала в якості  шефа-кондитера Львівського ресторану PartyFon. та технолога компанії IRCA Ukraine.

 

 

 

 

 

Позначено , , , ,