Традиційні італійські різдвяні тістечка “Флорентійці”
Рецепт від Юрка Підсадного

Флоренція, певно, моє улюблене місто в Італії, а “флорентійці” – одні з улюблених тістечок. Ніжне тісто з горішками та сухофруктами, покриті карамелькою… нам-ням!

 

Що треба на прибл. 50 штук?
Для начинки:
100 г сухофруктів (фініки, вишня, курага, родзинки)
30 г чищених не солених фісташок
80 г мигдалевих пластівців
120 г цукру
40 г ніжного меду (акація або різнотрав’я)
50 мл вершків
сік 1/2 апельсину
цедра 1/2 апельсину
60 г вершкового масла кімнатної температури

Для тіста:
150 г вершкового масла кімнатної температури
150 г  цукру-пудри
цедра 1/2 апельсину
щипка солі
2 білки
220 г борошна
40 г крохмалю

Як робити?

Сухофрукти та горішки на грубо порізати. Решту інгредієнтів помістити у банячок і на середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння. Продовжувати варити 2-3 хв.  Зняти з вогню і змішати з сухофруктами та горішками. За бажанням вкинути трошки кориці. Дати схолонути.

Масло, пудру, цедру та сіль міксером збити у пухку масу (прибл. 5 хв). По одному додавати білки і збивати по 1 хв. Муку та крохмаль через сито додати до масла і ретельно перемішати. Тісто помістити у кондитерський мішечок і сформувати кільця, діаметром 5 см. на братванці з папером для печіння. Помістити у холодне місце на 1 год (якщо зимою, то можна поставити на балкон, а так, то успіху з випорожненням холодильника :)).

Розігріти духовку до 180 градусів.

На кожне тістечко помістити по пів чайної ложки горіхової маси. Флорентійці випікати 15 хв. на другій поличці знизу. Виймати з печі треба тоді, коли тістечка по краях починатимуть набирати колір, але ще мусять бути м’якуватими (коли схолонуть, стануть хрумкими). Тому дати схолонути. Зберігаються такі тістечка декілька тижнів у герметичній упаковці.

Готово!

Позначено , , , ,