Запечена волова кістка
Рецепти Юрка Підсадного

Я люблю для себе знаходити нові, цікаві інгредієнти та рецепти. Ще більше я люблю приготувати потім такі страви для друзів, яких вони ще не куштували, і надіюся, що вони й для себе відкриють щось нове. Оскільки нове – то добре забуте старе, інколи достатньо відкрити стару книжку, яку отримав у спадщину від прабабці. І voila! – кісний мозок, змішаний із пюре, і запечений у власній кістці. Real eaters food :)

Більше цікавого про застосування костей та кілька рецептів у рубриці “від борідки до хвоста – готуємо без відходів” 

 

9f27758fe34cf948cb2b189ee429cbe9

 

Що треба на 4 порції?

4 яловичі кістки з кісним мозком, довжиною 15-20 см, вздовж розрізані навпіл. Такі забаганки Вам реалізує під замовлення МЕТРО та інші поважні заклади з відділом м’яса та крутим обладнанням :)
800 г картоплі розсипчастої
200 мл вершків (10-15% жирності)
50 г холодного вершкового масла
сіль, перець
щіпка свіжо потертого мускатного горіху
щіпка меленого гострого червоного перцю
добра морська сіль

Як робити?

Ложкою обережно вишкребти мозок із костей. Помістити у тарілку з холодною водою та дати постояти в холодильнику ніч, при цьому закрити щільно накривкою. Періодично заміняти воду (за весь період 5-6 разів). Мозок має стати білим, а вода чистою і прозорою.

Картоплю зварити до готовності у солоній воді (25 хв). Вершки розігріти і розтопити у них масло та половину кісного мозку (порізати дрібно перед додаванням). Картоплю пом’ятий і змішати з вершковою сумішшю. Приправити сіллю, перцем та мускатним горіхом.

Кістки 1 хв відварити і помістити на деко з духовки. Кості акуратно нафарширувати пюре (кондитерський мішечок Вам в поміч). Духовку розігріти до 185 градусів в режимі обігрів+гриль. Кості помістити на другу позицію знизу і запікати 25 хвилин. Решту кісного мозку нарізати тоненькими дольками і помістити поверх фаршированих костей за 5 хв до кінця готування. Перед подачею посипати морською сіллю та гострим перцем.

Подавати гарячим.

До костей добре пасує трохи потушкований у маслі шпинат та кисленьке червоне вино (наприклад, мій улюблений італійський Sangiovese).

Позначено , , , , ,