Бургер “Tex-Mex” (з cafe BestOf)
Рецепти Юрка Підсадного

Є страви які можуть зробити тебе легендою. Ось одна з них :)

 

Що треба на 6 бургерів?

700 г чистого яловичого фаршу (Foodworks)
1 ч. л. гірчиці (“Торчин. Американська”)
50 г пива (будь-яке світле)
½ ч. л. солі
6 булок бріош
12 слайсів бекону (сирого)
250 г салату мікс
Маринований перець Jalapeno (по 3 слайси на бургер)
2 помідори (бажано жовтий і черовний)
Біла цибуля, порізана грубими кільцями (по 2-3 мм)
2 ст. л. хрумкої цибулі (готова з “Метро”, наприклад)
80 г (на котлету) соусу “Барбекю” (якщо готові робити самі, ось рецепт: http://streetfood.in.ua/retsept-sekretnoho-sousu-bbq-cafe-bestof/)

 

Як робити?

Акуратно помішати фарш із гірчицею, пивом та сіллю. Він не має бути забитим! З нього сформувати 6 PETTY (котлет). Котлета повинна бути на 10% ширша за булку. З однієї сторони ложкою втиснути заглибину (тоді не буде стягуватися під час смаження). На гарячому грилі розігріти кілька крапель оливкової олії. Котлети посмажити з обох сторін до бажаної просмажки (medium = +/- 2 хв з кожного боку). Бекон посмажити з двох сторін до хрумкого.

Перед подачею булку розігріти в пароконвекторі (або 30 секунд в мікрохвильовці). Покласти на нижню частину бургера жменю салату. Соус BBQ накидати в миску, гарячу котлету вимокати в ньому і положити на салат (соус має аж стікати з котлети).  Далі додати по два слайси бекону, цибулю, помідор, Jalapeno і хрумку цибулю.

Comments

comments