Так, це ті що, Ви пам’ятаєте ще з Cafe BestOf, різдвяних ярмарків і т. д. :) Ділюся рецептом за однієї умови: їсти тільки свіжими/гарячими і з друзями чи коханою людиною.
Рецепт для приготування приблизно 14-18 шт.
Що треба ?
200 г творогу
80 г сметани
2 яйця
2 ч. л. горілки (або ароматизованого високовідсоткового лікеру на смак. Я надаю перевагу ромові STROH80)
100 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
250 г муки
2 ч. л. розпушувача для випічки
Олія соняшникова для випічки
Чим посипати ?
2 ст. л. цукрової пудри
1 ст. л. ванільного цукру
1/2 ч. л. кориці
скибка меленого імбиру
скибка меленого кардамону
Як робити ?
Творог, сметану, яйця, горілку, цукор та ванільний цукор ретельно збити блендером. Усе це міксером перемішати з мукою та розпушувачем.
У фрітюрі або широкому баняку розігріти олію до 160-180 С°.
Мокрими руками з тіста сформувати приблизно 30 кульок (ще легше це робиться ложкою для морозива) і порційно випікати в олії до темно-золотистого кольору.
Помістити на кухонний папір, щоб стік жир. Перед сервіруванням посипати ароматизованою пудрою.
Підказка:
Спробуйте в кожну кульку помістити свіжі фрукти. Наприклад, кусочок яблука, персика, полуниці або вмішати в тісто родзинки. Також смачно, коли додати в тісто цедру лимона або апельсина.
Не любите солодке? Якщо додати лиш 50 г цукру, дуже смачно фарширувати сирні пампушки кусочками сиру та шинки.