Гарніри та соуси

Як правильно готувати різото
Основи куховарства
Крок за кроком
Рецепти Юрка Підсадного

Різото… Звучить водночас смачно, але й страшно, якщо подумати, що треба готувати самостійно. Це одна з тих страв, яку переважно замовляють у ресторані, бо вважають її надто складною для приготування вдома. Він може вийти кашоподібним, заклейким чи розвареним… Я не буду казати, що все надзвичайно просто, бо то одна зі страв, де треба собі трошки […]

Як правильно готувати різото
Основи куховарства
Крок за кроком
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Карамельний соус
Рецепт від Юрка Підсадного

Карамельний соус зробить все солодке ще трішки смачнішим. Яблучний пиріг, морозиво чи печені яблука. А робиться дуже швидко і просто. Це також гарний подарунок для близьких та друзів. Що треба на приб. 1 літру ? 300 г цукру 1600 мл вершків (бажано 30% жирності) щіпка доброї морської солі   Як робити ? Більш детально про карамель,

Карамельний соус
Рецепт від Юрка Підсадного
Read More »

Тайська карі паста
Простий рецепт з доступних інгредієнтів

Тайський карі надзвичайно смачний і легкий у приготуванні, коли купуєш готову пасту. Однак те, що продають у супермаркетах, часто змушує сумніватись у якості. Такий продукт може містити багато зайвого, навіть шкідливого (глютамат і т.п.). Неймовірно смачний і корисний карі насправді не так важко готується власноруч. Тим паче, усі необхідні інгредієнти можна знайти у будь-якому супермаркеті.

Тайська карі паста
Простий рецепт з доступних інгредієнтів
Read More »

Rouille (руй)
Прованський часниковий соус до рибних страв
Рецепти Юрка Підсадного

Руй – це прованський густий часниковий соус для рибних страв, а до супу буйабес (фр. Bouillabaisse) взагалі є неодмінною складовою подачі. Назва соусу в перекладі з французької означає іржа, оскільки, приготований за традиційним рецептом, він має червоно-коричневий колір. Повірте, на смак він набагато кращий, аніж на вигляд, особливо коли його густо нанести на трішки підсмажений багет. Що

Rouille (руй)
Прованський часниковий соус до рибних страв
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Як готується карамель?
Основи куховарства
Рецепти Юрка Підсадного

Яка ж то нахабна штука та карамель… собі хочеш зробити горішки в карамелі і посипати смачне морозиво, чи приготувати тофі-карамель, щоб полити штрудель. Що тут такого? Цукор розтопив, додав горіхи чи вершки і всьо… А реально та холера кристалізується, горить, нищить баняк… Я теж раніше з цим воював, аж поки мені не підказали просту річ:

Як готується карамель?
Основи куховарства
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Квашені огірки. Як їх робить любима теща

У любимої тещі своє господарство. І вона часто піддається на мої вар’ятські ідеї. Це може бути вирощення незрозумілих салатів, трав та овочів. І поки що найкрутіше було, коли погодилися мені тримати “месників” – моїх перших качок, долю яких Ви знайдете тут та у нашому архіві рецептів ;) Однак, теща сама більше надає перевагу класиці. І як то буває

Квашені огірки. Як їх робить любима теща Read More »

Cолодкі мариновані огірки від баби Юлі
Закрутки

Бабуся мого братухи Biggy – пані Юлія – вже з нами тут поділилася рецептом кращої паски. Але хто думає, що на тому кінець, той дуже помиляється. Ці огірки викликають залежність! Це єдиний раз, коли я бачив, що колеги пили сік із банки :) До барбекю, на застілля, або просто так. РЕКОМЕНДУЮ :) Що треба  на 12

Cолодкі мариновані огірки від баби Юлі
Закрутки
Read More »

Часниковий багет
Рецепти Юрка Підсадного

Часниковий багет – один із моїх улюблених гарнірів. Він виходить супер дешевим. І його легко можна приготувати у потрібній кількості за кілька години до подачі (лише за 10 хв перед тим витягнути з печі). Також можна загорнути в алюмінієву фольгу і розігріти на грилі. Це ідеальний супровід до салатів, перших страв, фондю або просто до

Часниковий багет
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Китайські палянички

наприклад, до качки по-пекінськи
Рецепти Юрка Підсадного

Китайські палянички – це класичний супровід до качки по-пекінськи. Однак їх можна смачно фарширувати будь-якою сумішшю овочів та м’яса. Спробуйте, наприклад: печена курка, солодкий чилі соус, скибками нарізана молода морква, огірки та зелена цибулю; качка, соус зі сливи, зелена цибуля; печена свинина, соус хойсін, зелена цибуля, редиска; та багато ін.   Що треба на 30 шт.? 300 г борошна

Китайські палянички

наприклад, до качки по-пекінськи
Рецепти Юрка Підсадного Read More »

Баварський салат з капусти
Рецепти Юрка Підсадного

  Баварці мають талант щось начебто просте зробити дуже смачним. Коли ми вперше з дружиною їли у Баварії печеню з кнедлями, особливу похвалу отримав маленький, ледь помітний гарнір – салат із капусти. Це про щось говорить, коли на столі також стояв ідеально просмажений шматок м’яса з хрумкою скоринкою :) Баварці такий салат готують помірно солодким і додають

Баварський салат з капусти
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »