Гаряча вишнева поливка
до морозива та десертів
Рецепт від Юрка Підсадного

Часто моє натуральне морозиво (gelato.in.ua) хочуть поливати штучними топінгами з супермаркету. Навіщо? Зробити власний натуральний соус так просто і так смачно! Спробуйте самі!

Що треба?

1 банка (500 мл) вишень у власному соку (без кісточок)
1 ч. л. крохмалю
50 г цукру

Як робити?

Зцідити сік з вишень (прибл. 250 мл) і змішати його з крохмалем. У невеликому банячку змішати цукор з 1 ст. л. води й на маленькому вогні карамелізувати. Після того додати сік (обережно, прискає), ретельно перемішати та варити ще 5-10 хв до бажаної консистенції. Тоді додати вишні та помішуючи довести до кипіння. Якщо є бажання, можна додати трохи кориці чи ванільного цукру. Подавати гарячим.

Підказка: Особливо смакує  із нашими сортами: “Йогурт”, “Французька ваніль”, “Чорний шоколад” або “Сметанкове”.