Гарячий шоколад
поливка до морозива та десертів
Рецепт від Юрка Підсадного

Поливати смачну домашню випічку чи морозиво (gelato.in.ua) штучним топінгом із супермаркету? Краще здивуйте своїх гостей домашнім гарячим шоколадом. Повірте, різниця ще та!

Що треба?

100 г чорного шоколаду (70% какао)
350 мл вершків (30% жирності)
70 г вершкового масла
200 г цукру

Як робити?

Шоколад подрібнити на грубі шматочки. Вершки, масло і цукор розігріти в невеличкому баняку на маленькому вогні, рівномірно помішуючи, поки масло не розтане. Тоді зняти банячок з вогню, додати туди шоколад і розмішувати, поки повністю не розтопиться.

Підказка: Якщо є бажання, можна додати ваніль, каєнський перець та/або корицю. Дуже добре смакує до маринованих груш та морозива “Французька ваніль”.

Позначено , , , , ,