Прочитав цікаву статтю про пекаря Jim Lahey, власника пекарні в Нью-Йорку «Sullivan Street Bakery». Джим пече хліб традиційним методом – не місить. Каже, що з таким може справитися і шестирічна дитина. Але пекарня дуже популярна, бо, мабуть, усім лінь пекти, тому приходять купувати до нього. Рецептом хліба пекар поділився у «The New York Times». І це є один […]
Категорія: Основи куховарства
Це рецепт crêpe з Франції, який мені дали в Мон-Сен-Мішель. Вважається, що там готують одні з найкращих крепів світу. Вони просто шикарні й не містять дорогих інгредієнтів. Що треба на прибл. 8 млинців (20 см в діаметрі)? 100 г газованої мінеральної води 100 г молока 100 г муки 1 велике яйце 1 ст. л. топленого […]
Пісочне тісто багатофункціональне, добре зберігається і просте у приготуванні. Важливо не надто довго його мішати (щоб не було забите) і використовувати першокласні інгредієнти. Тоді у вас буде ідеальне печиво і тарталетки. Крім цього, пісочне тісто широко використовують як основу для пирогів, як солодких (наприклад, американський яблучний), так і солоних (наприклад, шпинат + фета). Переважно для […]
Інколи начебто прості речі ставлять нас перед купою питань, і дуже часто відчуваєш себе демотивованим, коли вони не вдаються з першого разу. Однак пам’ятайте, що професійні кухарі – звичайні люди, як і ми. Просто вони знають декілька трюків або прийомів, як правильно приготувати той чи інший смаколик. Для мене великою загадкою, до прикладу, завжди було […]
Різото… Звучить водночас смачно, але й страшно, якщо подумати, що треба готувати самостійно. Це одна з тих страв, яку переважно замовляють у ресторані, бо вважають її надто складною для приготування вдома. Він може вийти кашоподібним, заклейким чи розвареним… Я не буду казати, що все надзвичайно просто, бо то одна зі страв, де треба собі трошки […]
Яка ж то нахабна штука та карамель… собі хочеш зробити горішки в карамелі і посипати смачне морозиво, чи приготувати тофі-карамель, щоб полити штрудель. Що тут такого? Цукор розтопив, додав горіхи чи вершки і всьо… А реально та холера кристалізується, горить, нищить баняк… Я теж раніше з цим воював, аж поки мені не підказали просту річ: […]
У любимої тещі своє господарство. І вона часто піддається на мої вар’ятські ідеї. Це може бути вирощення незрозумілих салатів, трав та овочів. І поки що найкрутіше було, коли погодилися мені тримати “месників” – моїх перших качок, долю яких Ви знайдете тут та у нашому архіві рецептів ;) Однак, теща сама більше надає перевагу класиці. І як то буває […]
Ззовні хрумка, а всередині соковита… Добрий шніцель – це одна із кращих страв, яка може опинитися на тарілці перед Вами. Однак часто начебто прості речі у нас викликають багато запитань. На щастя, існує наша рубрика “Основи куховарства”, де ми швидко і доступно пояснюємо крок за кроком всі нюанси, щоб Вам завжди все вдавалося. Отож, класична відбивна […]
Бабуся мого братухи Biggy – пані Юлія – вже з нами тут поділилася рецептом кращої паски. Але хто думає, що на тому кінець, той дуже помиляється. Ці огірки викликають залежність! Це єдиний раз, коли я бачив, що колеги пили сік із банки :) До барбекю, на застілля, або просто так. РЕКОМЕНДУЮ :) Що треба на 12 […]
Бувало з Вами таке, що Ви пішли на базар, а там все таке гарне і зелене, що просто, довго не думаючи, закуповуєтесь різною зеленню? І потім вдома лежать великі пучки кінзи, петрушки, базиліку. Кохана (чи коханий) дивиться на Вас із піднятими бровами, а на лобі пише: “І що тепер ?” У мене таке буває доволі часто, […]
Песто з банки – це зовсім не те, що треба. Ми говоримо про справжню смакоту, яку прямо за хвилини можна зробити самостійно. Слово “песто” походить від італійського “pestare” і означає “пом’яти”. Класично ми це робимо ступкою, але й блендер чи міксер зроблять своє діло на відмінно (головне не задовго міксувати). Важливим моментом для доброго песто є […]
Інколи начебто прості речі ставлять нас перед складними завданнями. Так ось мене недавно запиталися, як смажити курячий стейк так, щоб він був м’яким і лишився соковитим? Насправді (як завжди у кулінарії) існує декілька методів для цього щастя. Однак мені найпрактичніше та ефективніше смажити з подальшим допіканням у духовці. Для цього куряче філе треба витягти завчасно з […]