Категорія: Рецепти

Домашній шоколадно-горіховий крем (nutella)
Рецепт від Юрка Підсадного

Оригінальна Nutella виходить дорого? Чи просто хочете бути впевнені в тому, що даєте своїм дітям (великим і малим)? Тоді спробуйте зробити самостійно! Ви тут також маєте можливість поекспериментувати зі спеціями… Де ще можна спробувати нутеллу з перцем чилі або з корицею? ;)   Що треба? 100 г несоленого арахісу 180 г лісового горіха 80 г цукру (бажано […]

Різдвяне праліне з горішками
Рецепт від Юрка Підсадного

Зробити власні пралінки не так складно, як може здаватися, зате результат розкішний! Зокрема, як подаруночок у зимову пору. Люблю цей рецепт :) Що треба? 100 г якісного молочного шоколаду 300 г якісного чорного шоколаду (близько 55% какао) 300 мл вершків (30% жирності або більше) 300 г цукру 100 г горіхів (наприклад, макадамія) 1 ч. л. міцної розчинної […]

Устриці з трьома вінегретами
Рецепти від Юрка Підсадного

Вінегрет – це не салат, а маринад, який використовують, власне, до зелених салатів. Але бувають і моменти, коли дуже пощастило в житі, і ми його можемо використати до свіжих устриць. Ідеальне поєднання з такими розкішними морепродуктами. І я так люблю більше, ніж класично з лимоном – це мені здається надто різким. Однак, найважче питання у приготуванні устриць: […]

Шоколадний фудж з віскі

Фудж — це класичний солодкий смаколик, який часто продають туристам у Британії, але набагато смачніше (і дешевше) зробити його самостійно. Кращий за класичний карамельний варіант, на мою думку, — шоколадний, а ще краще, коли він із додаванням трішки віскі. Якщо вдасться не з’їсти все самому, можна подарувати цей смаколик як оригінальний і смачний презент. І […]

Печені яблука два методи Основи куховарства

Іноді найпростіші речі викликають сумніви: чи варто витрачати час? Так було і з печеними яблуками, які я довго собі відмовляв готувати. Але, спробувавши, я зрозумів, що це справжня насолода, особливо в поєднанні з морозивом і карамельною поливкою. А якщо ще й нафарширувати — взагалі розкіш. Ось рецепт для тих, хто хоче зекономити час (мікрохвильовка) та […]

Як правильно готувати різото
Основи куховарства
Крок за кроком
Рецепти Юрка Підсадного

Різото… Звучить водночас смачно, але й страшно, якщо подумати, що треба готувати самостійно. Це одна з тих страв, яку переважно замовляють у ресторані, бо вважають її надто складною для приготування вдома. Він може вийти кашоподібним, заклейким чи розвареним… Я не буду казати, що все надзвичайно просто, бо то одна зі страв, де треба собі трошки […]

Какао на паличці
Рецепт від Юрка Підсадного

Какао на паличці – прекрасний подаруночок для друзів. Хоча може й бути зручним варіантом для любителів шоколадних гарячих напоїв на робочому місці. Просто помістіть один кубик у горнятко з гарячим молоком і мішайте, поки повністю розтопиться. Розраховуйте приблизно 200-300 мл молока на один кубик. Між іншим, той шоколад можна і просто зігризти з палички ;) […]

Карамельний соус
Рецепт від Юрка Підсадного

Карамельний соус зробить все солодке ще трішки смачнішим. Яблучний пиріг, морозиво чи печені яблука. А робиться дуже швидко і просто. Це також гарний подарунок для близьких та друзів. Що треба на приб. 1 літру ? 300 г цукру 1600 мл вершків (бажано 30% жирності) щіпка доброї морської солі   Як робити ? Більш детально про карамель, […]

Тайська карі паста
Простий рецепт з доступних інгредієнтів

Тайський карі надзвичайно смачний і легкий у приготуванні, коли купуєш готову пасту. Однак те, що продають у супермаркетах, часто змушує сумніватись у якості. Такий продукт може містити багато зайвого, навіть шкідливого (глютамат і т.п.). Неймовірно смачний і корисний карі насправді не так важко готується власноруч. Тим паче, усі необхідні інгредієнти можна знайти у будь-якому супермаркеті. […]

Салат олівє
модерний, легкий варіант
Рецепт від Юрка Підсадного

Що для німця Kartoffelsalat, то українцю – олів’є. Він мусить бути на кожному святі. Хтось його їсть, а хтось у ньому спить. Але люблять його всі. Ну хоч щось корисне лишилося після союзу… Однак класичний рецепт часто робиться не на якісних інгредієнтах і містить більше шкідливого жиру, ніж більшість страв із фастфудів, які ті ж самі господині […]

Американські тістечка “Кукі” з шоколадам
два види
chocolate chip
Рецепт від Юрка Підсадного

Саме слово “Кукі” викликає у мене як усмішку, так і бажання з’їсти щось солоденьке. Цей рецепт я отримав свого часу від товаришки straight from the US, і від того часу воно якось попадало на всі наші свята та кулінарні проекти (кафе, кейтеринг, сезонні ярмарки і навіть як сандвіч із двох кукі та нашого морозива). Словом, усе […]

Пунш різдвяний (безалкогольний глінтвейн)
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ще був маленьким, любив з дідом ходити на різдвяний ярмарок в Мюнхені де він собі брав глінтвейн, а мені його безалкогольний еквівалент – Kinderpunsch (дитячий пунш). До сих пір його люблю готувати зимою і не тільки тоді, коли мають прийти діти в гості. Під назвою Різдвяний Пунш або безалкогольний глінтвейн він також був дуже […]