Категорія: Рецепти

Карамельний соус
Рецепт від Юрка Підсадного

Карамельний соус зробить все солодке ще трішки смачнішим. Яблучний пиріг, морозиво чи печені яблука. А робиться дуже швидко і просто. Це також гарний подарунок для близьких та друзів. Що треба на приб. 1 літру ? 300 г цукру 1600 мл вершків (бажано 30% жирності) щіпка доброї морської солі   Як робити ? Більш детально про карамель, […]

Тайська карі паста
Простий рецепт з доступних інгредієнтів

Тайський карі надзвичайно смачний і легкий у приготуванні, коли купуєш готову пасту. Однак те, що продають у супермаркетах, часто змушує сумніватись у якості. Такий продукт може містити багато зайвого, навіть шкідливого (глютамат і т.п.). Неймовірно смачний і корисний карі насправді не так важко готується власноруч. Тим паче, усі необхідні інгредієнти можна знайти у будь-якому супермаркеті. […]

Салат олівє
модерний, легкий варіант
Рецепт від Юрка Підсадного

Що для німця Kartoffelsalat, то українцю – олів’є. Він мусить бути на кожному святі. Хтось його їсть, а хтось у ньому спить. Але люблять його всі. Ну хоч щось корисне лишилося після союзу… Однак класичний рецепт часто робиться не на якісних інгредієнтах і містить більше шкідливого жиру, ніж більшість страв із фастфудів, які ті ж самі господині […]

Американські тістечка “Кукі” з шоколадам
два види
chocolate chip
Рецепт від Юрка Підсадного

Саме слово “Кукі” викликає у мене як усмішку, так і бажання з’їсти щось солоденьке. Цей рецепт я отримав свого часу від товаришки straight from the US, і від того часу воно якось попадало на всі наші свята та кулінарні проекти (кафе, кейтеринг, сезонні ярмарки і навіть як сандвіч із двох кукі та нашого морозива). Словом, усе […]

Пунш різдвяний (безалкогольний глінтвейн)
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ще був маленьким, любив з дідом ходити на різдвяний ярмарок в Мюнхені де він собі брав глінтвейн, а мені його безалкогольний еквівалент – Kinderpunsch (дитячий пунш). До сих пір його люблю готувати зимою і не тільки тоді, коли мають прийти діти в гості. Під назвою Різдвяний Пунш або безалкогольний глінтвейн він також був дуже […]

Sous-vide у домашніх умовах (су-від)
не витрачаючи купу грошей на обладнання
Extreemcooking

Ми вже писали статтю про те, як правильно готувати стейки, і присвятили її класичному методу (сковорідка + духовка). Однак, у кулінарії є різні вдалі підходи до доброго результату. І завжди варто прагнути кращого. Класичний метод – прекрасний, однак готування на високих температурах має певний ризик: можна пересмажити стейк. Особливо мене нервує, що як би не старався, все одно ми […]

Яблука у пивному тісті
Рецепти Юрка Підсадного

Цей рецепт я використовую в першу чергу для приготування яблук в тісті (Apfelküchle). Вони такі шикарні, що зміг ними підкупити навіть  “вуйка в Німеччині”, щоб інвестувати у власне виробництва у Львові (так, я про Gelato.in.ua). Адже ж саме з добрим морозивом, цей десерт стає ідеальним. Що треба на 4 порції ? 500г яблук до випічки (наприклад […]

Bouillabaisse (Французький рибний суп)

Буябез настільки насичений і густий, що його складно назвати просто супом. Французи наполягають на використанні певних видів риби, але це на мою думку за межами перебування Франції, не варто сприймати занадто серйозно, особливо якщо деякі з них складно знайти у нас. Головне — взяти 2-3 види різних смачних риб для колоритності та смаку. Всетаки кулінарія […]

Мідії в пряному соусі з вина та помідорів

Сезон мідій триває у ті місяці, де є буква “R”, тобто September-April (вересень-квітень). Якщо ви ще не куштували їх, це варто виправити! Цей рецепт з пряним соусом — ідеальний варіант для вечері на двох або вечірки. Подайте великий баняк із мідіями на стіл, додайте багет і насолоджуйтеся! Що треба? (на 4 порції) 4 ст.л. оливкової […]

Мідії по-тайськи у кокосовому соусі

Сезон мідій — це чудова нагода потішити себе новими смаками. Цей тайський варіант із кокосовим молоком і карі пастою додає екзотичного акценту до класичних мідій. Ідеально для романтичної вечері чи компанії друзів. Подавайте мідії у великому баняку на стіл, додавайте рис або багет, і насолоджуйтеся! Що треба? (на 4 порції) 4 ст.л. нейтральної олії 1 […]

Rouille (руй)
Прованський часниковий соус до рибних страв
Рецепти Юрка Підсадного

Руй – це прованський густий часниковий соус для рибних страв, а до супу буйабес (фр. Bouillabaisse) взагалі є неодмінною складовою подачі. Назва соусу в перекладі з французької означає іржа, оскільки, приготований за традиційним рецептом, він має червоно-коричневий колір. Повірте, на смак він набагато кращий, аніж на вигляд, особливо коли його густо нанести на трішки підсмажений багет. Що […]

Устриці запечені під ніжним соусом із шампанського

не тільки для тих, хто ще боїться їсти сирі

Хто любить дари мор’я (так, як я), той знає, що сезон мушель та устриць тоді, коли у назві місяця є буква R (September-April). Тож якщо вам вже давніше пригледілись ці морепродукти в магазині, то саме зараз час спробувати! Тим паче, за ті гроші, які витратите у закладі за одного, зможете розкошувати мінімум удвох вдома. Тому точно варто спробувати самому […]