Категорія: ☆☆ Просто

Грінки з плавленим сирочком
Рецепти Юрка Підсадного

Мега просто, мега смачно! Ідеально готується наперед і можна взяти з собою на пікнік чи шашлик. Якраз на перший перекус, поки м’ясо готується на вогні ;) Що треба? 3 яйця середнього розміру 3 кубики плавленого сиру “Дружба” (я беру ТМ “Весела корівка”) 3 ст. л. доброго густого майонезу (я беру “Торчин “Європейський”) 3 зубчики потертого […]

Паста з баклажанів (до бургерів або як закуска)
Рецепти Юрка Підсадного

Я дуже люблю баклажани, але сезон, коли їх можна у нас знайти в добрій якості і за розумною ціною, на жаль, дуже швидко закінчується. Саме тому в цей час маю звичку приготувати трошки більшу кількість пасти з баклажана. Частину закручую, щоб у потрібний момент виставити на стіл як круту антипасту (дуже дружить із зеленими оливками та […]

Яблучні равлики
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ми чекали на нашу донечку, дружині дуже хотілося солодкого. Але при цьому не хотіли грішити шоколадом чи подібним. Та й у магазинах ніколи не знаєш, що отримаєш. Ось і почали робити собі часто ці яблучні равлики, які готуються дуже швидко і вимагають мінімум зусиль. Смакують чудово до чаю чи молока (мені до кави). А […]

Бельгійські бісквітні вафлі
Рецепт від Юрка Підсадного

Ще в дитинстві любив ті моменти, коли мені мама випікала свіженькі бісквітні вафлі. Вони трішки відрізняються від тих “бельгійських”, які продають на ярмарках, бо менш пухкі. Зате смакують значно ліпше: ззовні хрумкіші, а всередині м’якенькі. Чудово поєднуються з різними топінгами. Добре морозиво, збиті вершки, кленовий сироп або ягоди – все можна додати. Цукрову пудру – ТРЕБА! […]

Традиційні італійські різдвяні тістечка “Флорентійці”
Рецепт від Юрка Підсадного

Флоренція, певно, моє улюблене місто в Італії, а “флорентійці” – одні з улюблених тістечок. Ніжне тісто з горішками та сухофруктами, покриті карамелькою… нам-ням!   Що треба на прибл. 50 штук? Для начинки: 100 г сухофруктів (фініки, вишня, курага, родзинки) 30 г чищених не солених фісташок 80 г мигдалевих пластівців 120 г цукру 40 г ніжного меду […]

Традиційні німецькі різдвяні тістечка “Spekulatius”
Рецепт від Юрка Підсадного

Певно, найпопулярніше тістечко в німецькомовних краях, яке, між іншим, раніше вішали також на ялинку як декор, а потім діти з’дали (перша генерація подарунків на Різдво, які потім перетворилися в playstation, санки та шкарпетки ;)). Воно часто має форму персонажів германської міфології, але хто (як я) немає відповідних формочок, може просто взяти класичні. Спекулаціус – хрумкий і […]

Традиційні німецькі різдвяні тістечка “Heidesand”
у чотирьох виконаннях
Рецепт від Юрка Підсадного

Традиційні німецькі різдвяні тістечка під назвою “Heidesand” (з нім. пісочна пустиння) є дійсно цікавим видом десерту і заслуговують вашої уваги. Таємним інгредієнтом у гайдезанді виступає коричневе масло, яке ми готуємо самі, розігріваючи його певний час. В результаті отримуємо надзвичайне пісочне тістечко, приготування якого не складне, але потребує трішки часу. Однак, воно того однозначно варте. Що треба? […]

Домашній шоколадно-горіховий крем (nutella)
Рецепт від Юрка Підсадного

Оригінальна Nutella виходить дорого? Чи просто хочете бути впевнені в тому, що даєте своїм дітям (великим і малим)? Тоді спробуйте зробити самостійно! Ви тут також маєте можливість поекспериментувати зі спеціями… Де ще можна спробувати нутеллу з перцем чилі або з корицею? ;)   Що треба? 100 г несоленого арахісу 180 г лісового горіха 80 г цукру (бажано […]

Різдвяне праліне з горішками
Рецепт від Юрка Підсадного

Зробити власні пралінки не так складно, як може здаватися, зате результат розкішний! Зокрема, як подаруночок у зимову пору. Люблю цей рецепт :) Що треба? 100 г якісного молочного шоколаду 300 г якісного чорного шоколаду (близько 55% какао) 300 мл вершків (30% жирності або більше) 300 г цукру 100 г горіхів (наприклад, макадамія) 1 ч. л. міцної розчинної […]

Устриці з трьома вінегретами
Рецепти від Юрка Підсадного

Вінегрет – це не салат, а маринад, який використовують, власне, до зелених салатів. Але бувають і моменти, коли дуже пощастило в житі, і ми його можемо використати до свіжих устриць. Ідеальне поєднання з такими розкішними морепродуктами. І я так люблю більше, ніж класично з лимоном – це мені здається надто різким. Однак, найважче питання у приготуванні устриць: […]

Шоколадний фудж з віскі

Фудж — це класичний солодкий смаколик, який часто продають туристам у Британії, але набагато смачніше (і дешевше) зробити його самостійно. Кращий за класичний карамельний варіант, на мою думку, — шоколадний, а ще краще, коли він із додаванням трішки віскі. Якщо вдасться не з’їсти все самому, можна подарувати цей смаколик як оригінальний і смачний презент. І […]

Печені яблука два методи Основи куховарства

Іноді найпростіші речі викликають сумніви: чи варто витрачати час? Так було і з печеними яблуками, які я довго собі відмовляв готувати. Але, спробувавши, я зрозумів, що це справжня насолода, особливо в поєднанні з морозивом і карамельною поливкою. А якщо ще й нафарширувати — взагалі розкіш. Ось рецепт для тих, хто хоче зекономити час (мікрохвильовка) та […]