Одне з моїх олюблених випробувань на кухні – це відтворити ходову фабричну їжу, так щоб люди рішили більше ніколи не купувати це в супермаркеті. Давайте собі покращемо настрій і здоров’я з цим простим рецептом домашнього кетчупу, якраз до початку шашличного сезону. 100% смаку, 0% цукру.
Що треба ?
1 кг зрілих помідорів, дрібними кубиками
250г болгарського перцю, дрібними кубиками
250 г цибулі, , дрібними кубиками
2 сл солі
8 сл меду (акація або різнотрав’я)
200 мл білого бальзамічного оцту
1 сл свіжого розмарину
1 сл свіжого тимяну
2 сл крохмалу.
Як робити ?
Помідори, перець та цибулю на маленькому вогні довести до кипіння. Додати сіль, трави та мед і помішуючи варити без накривки 30 хв.
Перетерти через сито, додати оцет і довести до кипіння. Крохмал змішати з декількома каплями води (в густу пасту) і ретельно мішаючи додати до кетчупу. Зняти з вогню коли почне густіти. Залити в підготовлені (стерилізовані) пляшки або слоїки і закрити. Перевернути і дати остигнути. Поки тара закрита її можна зберігати до року часу у темному прохолодному місці. Після відкриття зберігати у холодильнику (до місяця часу).
Ідеї на шару:
Додайте пікантності, добавивши свіжий або сушений чілі, кориандр та часник.
Трави можна замінити і сушеними. Також добре пасує майоран, орегано та базелік.
Експерементуйте різними помідорами та перцями. Також чілі не просто дає гостроту, а має характерний смак який піде Вашому кетчупу на корсить !