Рецепт домашнього кетчупу

Одне з моїх олюблених випробувань на кухні – це відтворити ходову фабричну їжу, так щоб люди рішили більше ніколи не купувати це в супермаркеті. Давайте собі покращемо настрій і здоров’я з цим простим рецептом домашнього кетчупу, якраз до початку шашличного сезону. 100% смаку, 0% цукру.

Що треба ?

1 кг зрілих помідорів, дрібними кубиками

250г болгарського перцю, дрібними кубиками

250 г цибулі, , дрібними кубиками

2 сл солі

8 сл меду (акація або різнотрав’я)

200 мл білого бальзамічного оцту

1 сл свіжого розмарину

1 сл свіжого тимяну

2 сл крохмалу.

Як робити ?

Помідори, перець та цибулю на маленькому вогні довести до кипіння. Додати сіль, трави та мед і помішуючи варити без накривки 30 хв.

Перетерти через сито, додати оцет і довести до кипіння. Крохмал змішати з декількома каплями води (в густу пасту) і ретельно мішаючи додати до кетчупу. Зняти з вогню коли почне густіти. Залити в підготовлені (стерилізовані) пляшки або слоїки і закрити. Перевернути і дати остигнути. Поки тара закрита її можна зберігати до року часу у темному прохолодному місці. Після відкриття зберігати у холодильнику (до місяця часу).

Ідеї на шару:

Додайте пікантності, добавивши свіжий або сушений чілі, кориандр та часник.

Трави можна замінити і сушеними. Також добре пасує майоран, орегано та базелік.

Експерементуйте різними помідорами та перцями. Також чілі не просто дає гостроту, а має характерний смак який піде Вашому кетчупу на корсить !