Із серії “втеремо торчену носа” мій рецепт майонезу. Я його ще готував коли під стіл ходив. Його приготувати швидше ніж збігти в магазин, крім того значно здоровіше і смачніше.
Що треба ?
1 свіже (бажано домашнє) яйце кімнатної температури, або 2 жовтка
150-250 мл нейтралньої олії (чим більше олії, тим густіший майонез) кімнатної температури
1 чл гірчиці
1 сл яблучного оцту або лимонного соку
1/2 чл солі
свіжо мелений перець
Як робити ?
Варіант 1) Все помістити у високу ємність. Помістити блендер, включити і помаленько тягнути до верху. Готове !
Варіант 2) Все крім олії помістити у миску, збивати вінчиком і доливати по трішки олію (оптимально коли помічник помаленько доливаю поки Ви збиваєте)
Варіант 3) Мй фаворит. Помістии все у слоїк. Закрутити і мішати поки все не перетвориться у майонез. У ньому ж і зберігати.
Майонез зберігається у холодильнику максимально 2 дні.
Підказки на шару:
Різна гірчиця, оцет та додавання трав або спецій відкривають Вам можливість творити сотні різних майонезів саме під Ваші потреби.
Частину олії можна замінити молоком, для кращого смуління.
Важливо, щоб яйце та олія мали +- однакову температуру, а то може не збитися як слід.