Салат із фляків
Рецепти Юрка Підсадного

Тривалий час для мене “флячки” – це була зупа, яку ми їмо щоразу, коли відвідуємо Польщу. Інколи роблю навіть вдома, рецепти можете знайти тут.

Нещодавно відвідав батька у Франції і відкрив для себе ще й салат із флячків (salade de tripes). Можливо, не всі то зрозуміють, але якщо ви любите суп із флячків, то цей салат (у комбінації з келихом пива), має шанси стати однією з Ваших улюблених перекусок :)

Що треба на 4 порції?

500 г чищеного яловичого шлунку

1 цибуля, нарізана тоненькими півкільцями

1 червона цибуля, нарізана кубиками

1 ст. л. дрібно нарізаної петрушки

Маринад:

4 ст. л. олії

3 ст. л. яблучного оцту

4 ст. л. теплої води

1 ст. л. ніжної гірчиці

½ ч. л. солі

перець

 

 Як робити?

Шлунок залити 3 літрами холодної води, поставити варитись, довести до кипіння і злити воду. Потім його сполоснути і повторити процедуру 4-5 разів, поки не пропаде запах. Після цього варити флячки у соленій воді 1 годину. Воду злити а фляччки, ще теплими порізати на смужки прибл. по 0,5*8 см. Інгредієнти на маринад змішати і разом із цибулею та петрушкою додати до флячків. Дати постояти не менше, ніж 15 хв. Подавати теплим або холодним.

Готово!