Тривалий час для мене “флячки” – це була зупа, яку ми їмо щоразу, коли відвідуємо Польщу. Інколи роблю навіть вдома, рецепти можете знайти тут.
Нещодавно відвідав батька у Франції і відкрив для себе ще й салат із флячків (salade de tripes). Можливо, не всі то зрозуміють, але якщо ви любите суп із флячків, то цей салат (у комбінації з келихом пива), має шанси стати однією з Ваших улюблених перекусок :)
Що треба на 4 порції?
500 г чищеного яловичого шлунку
1 цибуля, нарізана тоненькими півкільцями
1 червона цибуля, нарізана кубиками
1 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
Маринад:
4 ст. л. олії
3 ст. л. яблучного оцту
4 ст. л. теплої води
1 ст. л. ніжної гірчиці
½ ч. л. солі
перець
Як робити?
Шлунок залити 3 літрами холодної води, поставити варитись, довести до кипіння і злити воду. Потім його сполоснути і повторити процедуру 4-5 разів, поки не пропаде запах. Після цього варити флячки у соленій воді 1 годину. Воду злити а фляччки, ще теплими порізати на смужки прибл. по 0,5*8 см. Інгредієнти на маринад змішати і разом із цибулею та петрушкою додати до флячків. Дати постояти не менше, ніж 15 хв. Подавати теплим або холодним.
Готово!