Прозорий суп із печінковими кнедлями
Рецепти Юрка Підсадного

Я не фанат печінки, але кнедлі з неї навіть дуже люблю. Їх просто підготувати, заморозити і потім тільки ще розігріти у гарячому бульйоні. Супер, коли лінь готувати або прийшли неочікувані гості ;)

Що треба?

175 г курячої печінки (або яловичої)
200 г фаршу зі свинини
1/3 черствого батону або 1 черства булка, порізана дрібними кубиками
1 ч. л. смальцю
60 г молока
1 цибуля, дрібно порізана
1 яйце
сіль
перець
майоран
1 ст. л. свіжої, дрібно посіченої петрушки
1 літра м’ясного бульйону

Як робити?

Батон чи булку нарізати дрібними кубиками і замочити теплим молоком. Печінку в міксері збити в пюре або посікти на м’ясорубці. Змішати з батоном, фаршом, яйцем, смальцем та спеціями і помістити в холодильник на годину. Маса не повинна розпадатися, але й не має бути надто цупкою. При потребі додати панірувальні сухарі.

У великому баняку довести до кипіння 3-4 л води з 1 ст. л. солі, збавити вогонь до мінімуму. Ложкою для морозива (або мокрими руками) сформувати приблизно 15-20 кнедлів і помістити у воду. До речі, вода не повинна кипіти, бо кнедлі розлізуться. На найменшому вогні готувати півгодини без накривки.

Розігріти бульйон і подати з кнедлями та щедрою порцією свіжої петрушки або тримбульки.

Готово!