Що треба ?
- 170 г темного шоколаду або кондитерської глазурі
- 110 г масла
- 3 яйця
- 4 ст.л. цукру
- 1 щіпка солі
- 2 ст.л. борошна
- трохи ванільного екстракту
- масло та борошно для змащення форми
- цукрова пудра
Як робити?
- Спочатку розтопіть шоколад разом із маслом на водяній бані або в мікрохвильовці.
- Поки шоколад топиться, змішайте яйця, цукор і сіль, збиваючи, поки суміш не стане густою та жовтою.
- Додайте до яєчної суміші борошно та ванільний екстракт, продовжуючи перемішувати.
- В кінці влийте розтоплений шоколад із маслом (важливо, щоб він був теплим, але не гарячим) і ретельно перемішайте до однорідності.
- Викладіть тісто у заздалегідь підготовлені форми, змащені маслом і присипані борошном.
- Випікайте в розігрітій духовці при температурі 200 °C (верхній і нижній нагрів) протягом 10 хвилин.
- Після випікання дайте кексам 1-2 хв. охолонути, потім обережно витягніть їх із форм, прикрасьте цукровою пудрою та свіжими ягодами та одразу подавайте.
- Я очевидно мушу ще порекомендувати подати з ванільним морозивом ;)