Поливати смачну домашню випічку чи морозиво (gelato.in.ua) штучним топінгом із супермаркету? Краще здивуйте своїх гостей домашнім гарячим шоколадом. Повірте, різниця ще та!
Що треба?
100 г чорного шоколаду (70% какао)
350 мл вершків (30% жирності)
70 г вершкового масла
200 г цукру
Як робити?
Шоколад подрібнити на грубі шматочки. Вершки, масло і цукор розігріти в невеличкому баняку на маленькому вогні, рівномірно помішуючи, поки масло не розтане. Тоді зняти банячок з вогню, додати туди шоколад і розмішувати, поки повністю не розтопиться.
Підказка: Якщо є бажання, можна додати ваніль, каєнський перець та/або корицю. Дуже добре смакує до маринованих груш та морозива “Французька ваніль”.