Mac&Cheese – то класична страва для молоді (й не тільки) на швидку руку. Вітамінами там і не пахне, але смачно та ситно. Інколи й такого треба :) Що треба на 6 порцій? 500 г макаронів (не варених) 50 г Масала 1 цибуля, подрібнена кубиками 1 1/2 ст. л. борошна 500 г розігрітого молока 200 г бульйону […]
Категорія: ☆☆ Просто
Що для нас борщ, то для в’єтнамців – традиційний суп “Фо”. Основою є інтенсивний бульйон. Зазвичай, він саме такий, як у моєму рецепті – вивар з яловичих костей. Проте часто і курячий або мішаний. Обов’язково мають бути рисові макарони та тоненько нарізане м’ясо. До того ж так, як завжди прийнято у В’єтнамській кухні, багато […]
Звісно, бургери можна робити все літо без того, щоб надоїло, але інколи хочеться трошки різновиду. Особливо, коли хочеться повипендрюватися перед гостями чи на ЛТБ з Гавриком, знімаючи нові епізоди нашого кулінарного шоу МАНГАЛ :) Ось для таких випадків гарно підходить Baconbomb. Якщо треба нагодувати більшу кількість людей, це навіть менше роботи, ніж готувати всім окремі […]
А що Ви робите, коли вдома лишається старий хліб? Я його часто переробляю в кнедлі. Це класичний баварський рецепт, хоч і більшість знає тільки про картопляний варіант. Перевага у хлібних кнедлях у тім, що можна використати продукт, який, швидше за все, пропав би. Загалом виходить дуже дешево і смачно. Традиційно їх готують у рушнику, але […]
Недавно ми зачепили тему зменшення відходів їжі та розширення кулінарних горизонтів. Однією зі страв які ідеально сюди вписуються, – це “флячки” або рубці, як у нас прийнято говорити. Через польський вплив на Галичині вони, певно, ще більш розповсюджені, ніж в інших краях. Рубець – це початковий відділ 4-камерного шлунка жуйних тварин, і в корови має ємність приблизно 100 л. Коштує копійки, […]
Королівська дисципліна у запіканні м’яса в Баварії – це «Schweinekrustenbraten» – печеня, соковита і м’яка всередині, і покрита хрумкою скоринкою назовні. Саме в ній, мабуть, найбільше людей зазнають поразки, бо вона або не хрумка, або така тверда, що неможливо (чи ж неприємно) їсти. Але не хвилюйтесь, насправді то все просто. Як гарнір пасуватимуть картопляні або хлібні кнедлі […]
Якщо ти любиш шоколад, ти закохаєшся у брауні. Справжній брауні – це щось середнє між насиченим кексом та пухким шоколадом. А його смак напряму залежить від якості шоколаду, який Ви візьмете. Тож не шкодуйте грошей. Воно того варте. Що треба? 100 г лущених грецьких горіхів 220 г чорного шоколаду 250 г вершкового масла 3 яйця […]
Корінний баварець знає толк у доброму запеченому м’ясі, то ж можете не сумніватися, приготувавши шматок полядвиці на кісточці за моїм рецептом, хвала гостей вам гарантована ;) Насправді все дуже просто, гарно готується наперед. А метод запікання при низькій температурі дозволяє трошки гнучкіше реагувати на можливі спізнення гостей. В кінці Вам тільки лишиться гарно подати все […]
Яловичий хвіст – один із моїх улюблених шматків м’яса, який дуже недооцінюють. Це у фінансовому сенсі тішить, але загалом сумно. Будьте готові до експериментів і відкрийте для себе новий смаколик. Добрі кухарі знають: що ближче м’ясо до кістки, то воно смачніше. Треба лише знати, як готувати ;) Темний воловий бульйон Що треба на 2-3 л? […]
Густий пікантний суп, який зігріє в прохолодну погоду… Що може бути кращим? Думаю, тільки той факт, що Ви його робите з надзвичайно смачного м’яса, яке купили за смішну ціну. Бо зазвичай мало хто його купує (хіба собаці). Але попри негативний імідж, я Вам гарантую, що Ви і Ваші гості будете у захваті з цього супу. Родзинкою […]
Інколи ти їси щось смачне і не одразу розумієш, що це. Так у мене було з клюсками із кісткового мозку. Вперше я це спробував у Австрії. Дуже гарне використання смачного та поживного продукту. Абсолютно без фактору відрази, яку хтось може мати до подібних інгредієнтів. Раджу з нього починати і помаленьку рухатися далі до real eaters food […]
Я люблю для себе знаходити нові, цікаві інгредієнти та рецепти. Ще більше я люблю приготувати потім такі страви для друзів, яких вони ще не куштували, і надіюся, що вони й для себе відкриють щось нове. Оскільки нове – то добре забуте старе, інколи достатньо відкрити стару книжку, яку отримав у спадщину від прабабці. І voila! […]