Яловичина «Веллінгтон» (Beef Welington)
Рецепти Гордона Рамсей українською
Gordon Ramsey

Gordons-Wellington

 

Інгредієнти:

2 x 400 гр. яловичого філе
Оливкова олія для смаження
500 гр. суміші очищених лісових грибів
1 гілка чебрецю, тільки листочки
500 гр. прісного листкового тіста
8 скибок пармської шинки
2 яєчних жовтки, збитих з 1 столовою ложкою води та щіпкою солі
Морська сіль та свіжо мелений чорний перець

 

Для червоного винного соусу:

2 столових ложки оливкової олії
200 гр. яловичого тримінгу
4 великих цибулі шалот, почищених та нарізаних
12 горошин чорного перцю
1 лавровий листочок
1 гілка чебрецю
Пара крапель червоного винного оцту
1 пляшка червоного вина, 750 мл.
750 мл. яловичого бульйону

 

Приготування
(на 4 порції)

 

  1. Щільно обгорніть кожен шматочок яловичини трьома шарами харчової плівки, щоб надати м’ясу форму, та поставте його в холодильник на ніч.
  2. Зніміть харчову плівку та 30-60 секунд легенько підсмажте яловиче філе на розігрітій пательні, доки воно не буде коричневим зовні та сирим всередині. Зніміть м’ясо з вогню та залиште охолоджуватись.
  3. Дрібненько наріжте гриби та посмажте їх на розігрітій пательні з невеликою кількістю оливкової олії, листям чебрецю та спеціями. Коли гриби почнуть виділяти сік, готуйте їх ще біля 10 хвилин на великому вогні, доки зайва рідина не випариться, і не залишиться грибна паста (відома під назвою дюксель). Заберіть гриби з пательні та залиште охолоджуватись.
  4. Розріжте лискове тісто на половинки, покладіть його на притрушену борошном поверхню та розкатайте кожен шматочок в прямокутники, достатньо великі, щоб загорнути в них яловиче філе. Поставте тісто в холодильник
  5. Покладіть великий шматочок харчової плівки на робочу поверхню та посередині розташуйте 4 шматочки пармської шинки у формі квадрату. Рівномірмо розподіліть грибний дюк сель по шинці.
  6. Приправте яловиче філе та покладіть його зверху на вкриту грибами шинку. За допомогою харчової плівки загорніть яловичину у пармську шинку, далі закрутіть та зав’яжіть плівку, щоб отримати форму, подібну на рівну широку колоду. Повторіть цей крок з наступними шматочками філе та відправте їх в холодильний на півгодини.
  7. Натріть поверхню тіста яєчною змазкою. Видаліть плівку з яловичини та загорніть кожний покритий шинкою шматочок в тісто. Відріжте зайве тісто та натріть поверхню яєчною змазкою. Знов покрийте все харчовою плівкою та поставте в холодильний мінімум на 30 хвилин.
  8. Доки приготуйте червоний винний соус. У великій пательні розігрійте олію та декілька хвилин обсмажте яловичий тримінг до утворення коричневої скоринки з обох боків. Додайте цибулю шалот, перець горошком, лавровий лист та чебрець і готуйте ще 5 хвилин, при цьому постійно помішуючи, доки цибуля не стане золотисто-коричневою.
  9. Влийте оцет та почекайте пару хвилин, доки він майже весь не висохне. Далі додайте вино та готуйте доки воно майже повністю не википить. Додайте бульйон та доведіть рідину до кипіння. Зменште вогонь і готуйте протягом 1 години до бажаної консистенції, не забуваючи забирати з поверхні соусу зайву пінку. Процідіть рідину через дрібне сито, вкрите марлею. Спробуйте чи вам достатньо спецій на смак та відставте соус вбік.
  10. Коли ви готові до приготування яловичини «Веллінгтон», зробіть маленькі надрізи на тісті та знов натріть його яєчною змазкою. Випікайте яловичину при температурі 200°C протягом 15-20 хвилин доки вона повністю не пропічеться та матиме золоту скоринку. Перед нарізкою залиште її настоятися на 10 хвилин.
  11. Тим часом розігрійте соус. Подавайте яловичину «Веллінгтон» нарізану шматочками разом з соусом.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту gordonramsay.com. Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Позначено , , , ,