Пампушки
Приблизно 40шт
Що треба ?
60г масла
¼ л теплого молока
30г свіжих дріжджів
500г муки
150г цукру
Трошки солі
1 Яйце
1 жовток
Цедра з ½ лемону
Олія для випікання
Як робити ?
Молоко у малій мисці змішати з дріжджами та цукром, так щоб вони у ньому розчинилися. Присипати невеличкою кількістю муки і накрити миску рушником. У теплому місці дати постояти 10 хв.
Муку через сито висипати у миску і зробити в ній виємку. Туди додати молоко, масло, сіль, лимонну цедру, яйце і жовток. Ретельно змішати і накрити миску рушником. У теплому місці дати постояти 1 год.
На робочій площі посипати трошки муки і викачати тісто до товщини приблизно 2 см. Склянкою вирізати приблизно 40 кілець з тіста. Тісто, що залишається слід щераз перемісити, наново розкачати і вирізати нові кільця. З останніх рештків кільця формуються в ручну. Кільця у теплому місці накрити рушником до їх приготування.
У фрітюрі або широкому баняку розігріти Олію до 160С° – 180С і порційно випікати пампушки до темно золотистого кольору.
Помістити на кухонний папір, щоб стік жир. Перед сервіруванням посипати пудрою.
Підказка:
Якщо Ви хочете пампушки з начинкою то розкачуйте тісто в двічі товстіше. Після випікання можете начиняти їх за допомоги кулінарного шприцу.