Якщо ти любиш шоколад, ти закохаєшся у брауні. Справжній брауні – це щось середнє між насиченим кексом та пухким шоколадом. А його смак напряму залежить від якості шоколаду, який Ви візьмете. Тож не шкодуйте грошей. Воно того варте.
Що треба?
100 г лущених грецьких горіхів
220 г чорного шоколаду
250 г вершкового масла
3 яйця середнього розміру
300 г коричневого цукру
100 г борошна
Щіпка солі
Як робити?
У пательні без жиру легко обсмажити горіхи, дати їм схолонути. Потім порізати грубими шматочками.
Розігріти духовку до 180 градусів.
Розтопити у мисці над водяною парою 220 г шоколаду з маслом і дати йому трошки схолонути.
Яйця збити з цукром до пухкої маси і помаленьку змішати спочатку з шоколадом, а потім із борошном, сіллю та горіхами.
Тісто помістити у формочку (1,5 л), покриту пергаментом, і випікати у нижній третині печі протягом 35-40 хв. Після цього вийняти з духовки і залишити схолонути 10 хв у формі. Потім перекинути на решітку і дати охолонути повністю.
Брауні ще смачніший, коли його подають теплим із добрим морозивом. Або просто покрийте його шоколадом.
Готово!