Подарунки на свята власного виробництва

для тих, кого дійсно цінуєте

Страшенно люблю робити подарунки друзям та рідним на Різдвяні свята. Особливий успіх мають маленькі презенти з кухні, які не тільки смачні, але ще й свідчать про ваше бажання зробити дійсно цікавий та оригінальний подарунок. Нижче зібрав кілька ідей із рецептів нашого сайту, які дійсно кльово на це годяться. Всім веселих свят!

Мікс на різотто

В гарну пляшку, ємністю прибл. 500 мл, по черзі засипте 300 г рису для різотто, 50 г дрібно нарізаних, в’ялених помідорів (ті що сухі, а не мариновані в олії!)

Щасливчикам доведеться тільки це все помістити у банячок і, постійно помішуючи, доливати 1 л бульйону. На тарілці посипати пармезаном.

Що треба? 50 г кедрових горішків, 1 ч. л. сушеного тим’яну. Окремо в пакетик додайте щедрий шматочок (+- 100 г) італійського твердого сиру (наприклад, пармезан)

Детальніший рецепт тут: http://streetfood.in.ua/як-правильно-готувати-різотто/

 

Карамельний соус

Він зробить все солодке ще трішки смачнішим. Яблучний пиріг, морозиво чи печені яблука. А робиться дуже швидко і просто.

 

Рієт

Неочікуваний фаворит цього року між нашими читачами :) Тож практично забезпечено, що друзям сподобається теж. Рецепт на варіант зі свинини тут, а з качки: тут.

Перевага в тому, що дуже просто можна приготувати не один десяток баночок. Особливо файно, що людям можна подарувати ще й баночку помідорового мармеладу (або chutney) і пакетик ароматної солі з травами (просто все в ступку. Наприклад, моська сіль + свіжий тим’ян).

 

Песто

Песто з банки, яке продають у магазині – це зовсім не те,  що треба. Ми говоримо про справжню смакоту, яку прямо за лічені хвилини можна зробити самостійно. Відчувши смак, скоро захочеться експериментувати. Тому ми тут подаємо одразу декілька варіантів, бо насправді існує набагато більше видів, ніж лише класичний зелений pesto genovese.

 

Какао на паличці

Какао на паличці – прекрасний подаруночок для друзів. А ще може бути зручним варіантом для любителів шоколадних гарячих напоїв. Просто помістіть один кубик у горнятко з гарячим молоком і мішайте, поки повністю розтопиться. Розраховуйте приблизно 200-300 мл молока на один кубик. Рецепт є тут: какао на паличці

 

Олія з травами 

Не тільки корисно і смачно, але так гарно, що може бути приємним подарунком – настійки з трав і оливи з травами. Робляться дуже просто. Збагатять ваші творіння на кухні.

Помістіть нейтральний оцет із травами (наприклад, майоран, тим’ян, лавровий лист тощо). За бажанням укиньте зернятка перцю, гірчиці, духмяний перець. Дайте настоятися протягом 5-7 діб. Оцет набуває приємного аромату, і всього декілька його крапель дадуть пікантності будь-якому салату чи м’ясу з грилю. Нейтральна чи оливкова олія з перцем чилі, зернятками перцю та травами (спочатку слід їх посушити) не тільки додасть цікавинки всім стравам, які ви смажите, але й піднімуть салати на новий рівень. Між іншим, гостра олія з травами – класичний супровід до піци в Італії.

 

Саморобна паста для тайського карі

 

Що краще зігріє у холодну пору, ніж пікантний карі. Щасливчику, якого ви оберете, лишиться тільки посмажити трішки м’яса або овочів, додати кокосового молока і все готово.

 

P.S.: Рецепт смачної курочки у тайському соусі карі (який можна роздрукувати і прикріпити до баночки з пастою), ви знайдете тут: КУРКА ІЗ ТАЙСЬКИМ КАРІ

 

Суміш домашнього печива

Улюблена класика. У нашому розділі  ВИПІЧКА ТА ДЕСЕРТИ багато гарних ідей та цікавих рецептів на смачні класичні, екзотичні печеньки. Виберіть собі улюблене, гарненько запакуйте і подаруйте дорогим вам людям гарненький набір.

P.S.: готування тістечок – ідеальний момент для залучення ваших дітей. Це не тільки весело і корисно, але й точно створить вашим карапузам один із найгарніших дитячих спогадів.

 

Пляшка глінтвейну

Готовий напій, який лишиться тільки підігріти. Або ж цілий кошик із вином, соком, фруктами та спеціями. Головне, додайте наш рецепт, і все буде супер :) Рецепти тут:

Домашній шоколадно-горіховий крем (nutella) 

 

І хай ваші подарунки принесуть багато-багато радості!

 

Позначено , , , , , , , ,