Ще в дитинстві любив ті моменти, коли мені мама випікала свіженькі бісквітні вафлі. Вони трішки відрізняються від тих “бельгійських”, які продають на ярмарках, бо менш пухкі. Зате смакують значно ліпше: ззовні хрумкіші, а всередині м’якенькі. Чудово поєднуються з різними топінгами. Добре морозиво, збиті вершки, кленовий сироп або ягоди – все можна додати. Цукрову пудру – ТРЕБА! :)
Що треба на прибл. 10 вафель?
250 г вершкового масла
160 г цукру
2 пакетики ванільного цукру
5 яєць
щіпка солі
50 г коричневого рому
2 ст. л.густої сметани
180 г борошна
190 г крохмалю
1 ч. л. порошку для печива
Як робити?
Масло, цукор, ванільний цукор та сіль збити міксером до пухкої маси білого кольору. По одному додавати яйця і продовжувати мішати, при цьому між кожною подачею слід збивати масу 1 хв. Муку, крохмаль та порошок для випічки перемішати і через сито додати до тіста. Разом із ромом збити у пухку масу.
Розігріти вафельницю та змастити жиром. Порційно випікати до золотистого кольору. Між порціями завжди змащувати і при цьому відчищати від залишків попередньої вафлі. Подавати теплими. Готувати на запас не варто, проте тісто може зберігатися 1-2 дні в холодильнику, якщо герметично закрити, і випікати свіжо за потреби.
Підказка: спробуйте також додати какао, цедру цитрусових або мелені горішки.
Готово!