Бельгійські бісквітні вафлі
Рецепт від Юрка Підсадного

Ще в дитинстві любив ті моменти, коли мені мама випікала свіженькі бісквітні вафлі. Вони трішки відрізняються від тих “бельгійських”, які продають на ярмарках, бо менш пухкі. Зате смакують значно ліпше: ззовні хрумкіші, а всередині м’якенькі. Чудово поєднуються з різними топінгами. Добре морозиво, збиті вершки, кленовий сироп або ягоди – все можна додати. Цукрову пудру – ТРЕБА! :)

 

Що треба на прибл. 10 вафель?

250 г вершкового масла
160 г цукру
2 пакетики ванільного цукру
5 яєць
щіпка солі
50 г коричневого рому
2 ст. л.густої сметани
180 г борошна
190 г крохмалю
1 ч. л. порошку для печива

Як робити?

Масло, цукор, ванільний цукор та сіль збити міксером до пухкої маси білого кольору. По одному додавати яйця і продовжувати мішати, при цьому між кожною подачею слід збивати масу 1 хв. Муку, крохмаль та порошок для випічки перемішати і через сито додати до тіста. Разом із ромом збити у пухку масу.

Розігріти вафельницю та змастити жиром. Порційно випікати до золотистого кольору. Між порціями завжди змащувати і при цьому відчищати від залишків попередньої вафлі. Подавати теплими. Готувати на запас не варто, проте тісто може зберігатися 1-2 дні в холодильнику, якщо герметично закрити, і випікати свіжо за потреби.

Підказка: спробуйте також додати какао, цедру цитрусових або мелені горішки.

Готово!

Позначено , , , , , , , , ,