Готуючи стейк-сендвіч, я шукав щось легше й цікавіше за класичні соуси на майонезній основі. Хотілося створити додаток, який підкреслить смак м’яса, додасть свіжості, кислинки й пікантності, але без домінуючого смаку масла. Надихнувшись ідеєю аргентинського чімічурі, я вирішив експериментувати з зеленими інгредієнтами і повитягував все, що було і на перший погляд не кусалося. Результат перевершив очікування: свіже, збалансоване й універсальне масло, яке стало ідеальним доповненням не лише для сендвічів, але й для м’яса на грилі — від курки до яловичини. Тепер це мій незамінний секретний інгредієнт!
Що треба ?
- 1 ч.л. дрібно нарізаного свіжого перцю халапеньйо (не маринований)
- 1 ст.л. світлого соєвого соусу
- Сік 1 лайма
- По 1 ст.л. дрібно нарізаної петрушки та коріандру
- Листочки з 3-4 гілочок тимʼяну
- Жменя зелені молодої цибулі
- Хменя салату рукола
- 3 каперси, дрібно нарізані
- 1 ч.л. зеленого Табаско
- 1-2 зубчики часнику
- Сіль, перець — за смаком
- 100г вершкового масла, кімнатної температури
Як готувати?
Дрібно наріжте халапеньйо, усю зелень, салат і каперси і додайте до вершкового масла. Вичавіть часник через през і додайте до масла разом із соком лайма, соєвим соусом, табаско, сіллю та перецем
Ретельно все перемішайте, щоб отримати однорідну масу.
Викладіть вершкову олію на харчову плівку, сформуйте у вигляді “ковбаски”, щільно загорніть і зберігайте в холодильнику. Масло можна зберігатися до 1 тижня в холодильнику. Просто відрізайте потрібну кількість перед подачею.
Нереально смачно до стейків.