Green Magic Butter

Готуючи стейк-сендвіч, я шукав щось легше й цікавіше за класичні соуси на майонезній основі. Хотілося створити додаток, який підкреслить смак м’яса, додасть свіжості, кислинки й пікантності, але без домінуючого смаку масла. Надихнувшись ідеєю аргентинського чімічурі, я вирішив експериментувати з зеленими інгредієнтами і повитягував все, що було і на перший погляд не кусалося. Результат перевершив очікування: свіже, збалансоване й універсальне масло, яке стало ідеальним доповненням не лише для сендвічів, але й для м’яса на грилі — від курки до яловичини. Тепер це мій незамінний секретний інгредієнт!

Що треба ?

  • 1 ч.л. дрібно нарізаного свіжого перцю халапеньйо (не маринований)
  • 1 ст.л. світлого соєвого соусу
  • Сік 1 лайма
  • По 1 ст.л. дрібно нарізаної петрушки та коріандру
  • Листочки з 3-4 гілочок тимʼяну
  • Жменя зелені молодої цибулі
  • Хменя салату рукола
  • 3 каперси, дрібно нарізані
  • 1 ч.л. зеленого Табаско
  • 1-2 зубчики часнику
  • Сіль, перець — за смаком
  • 100г вершкового масла, кімнатної температури

Як готувати?

Дрібно наріжте халапеньйо, усю зелень, салат і каперси і додайте до вершкового масла. Вичавіть часник через през і додайте до масла разом із соком лайма, соєвим соусом, табаско, сіллю та перецем

Ретельно все перемішайте, щоб отримати однорідну масу.

Викладіть вершкову олію на харчову плівку, сформуйте у вигляді “ковбаски”, щільно загорніть і зберігайте в холодильнику. Масло можна зберігатися до 1 тижня в холодильнику.  Просто відрізайте потрібну кількість перед подачею.

Нереально смачно до стейків.