Обожнюю геніально прості речі, і середземноморські страви тут поза конкуренцією. Чому б наступного разу замість звичного шашлику не спробувати грецькі сувлакі? Трішки підігріти піту, помастити її свіжим цацикі, додати соковитий помідор і хрумкий салат, загорнути — і насолоджуватися!
P.S. Навіть із пательні сувлакі теж неймовірні 😉
Що треба?
- 500 г свинячої вирізки
- 1 зубчик часнику
- Цедра 1 лимона (натерта)
- 1 ч. л. сухого тим’яну (або 1/2 ч. л. свіжого)
- 1 цибулина
- 1/2 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. солі
- 30 мл оливкової олії
- 30 мл білого бальзамічного оцту (або білого винного оцту)
Як робити?
Вирізку промийте та обсушіть одноразовими рушниками. Видаліть жир і прожилки. Наріжте м’ясо скибками товщиною приблизно 1 см.
Змішайте м’ясо з натертою цедрою лимона, подрібненим часником, тим’яном, дрібно нарізаною цибулею, сіллю, перцем, оливковою олією та оцтом. Ретельно перемішайте та легенько помасажуйте, щоб м’ясо увібрало аромат. Перекладіть у щільний пластиковий пакет і залиште маринуватися 1-2 години при кімнатній температурі. Якщо маринуєте довше, поставте в холодильник, але перед приготуванням обов’язково дістаньте за 30 хвилин, щоб м’ясо прогрілося до кімнатної температури.
Розігрійте гриль або 2 ст. л. олії у великій важкій пательні. Злийте маринад і обсмажте м’ясо з обох сторін по 2-3 хвилини, поки не утвориться золотава скоринка.
Подавайте сувлакі з теплими паляничками піта або смаженою картоплею, свіжим цацикі та овочами.