Не тільки різне м’ясо, але й шматки м’яса потребують неоднакові часи приготування. Зараз можна недорого придбати кухонний термометр, тому гріх готувати на око… особливо тоді, коли у Вас дорогий шмат доброго м’яса. Або мають прийти такі гості, що треба, аби все вийшло тіп-топ.
Streetfood.in.ua зібрав для Вас інформацію ідеальної просмажки для всіх популярних видів м’яса, птиці та риби. І тепер у Вас точно все вийде саме так, як собі запланували.
Яловичина | Medium rare (рожевий) | Medium | Well Done (просмажений) |
Філе яловичини | 38-55 | 55-58 | – |
Ростбіф | 53 | 55-60 | – |
Грудна частина | – | – | 90-95 |
Печеня | – | 66-70 | 80-85 |
Beef Brisket | – | – | 85 |
Рулад | – | – | 85 |
Стейк | 52-55 | 55-59 | 60-62 |
Свинина | Medium | Well Done (просмажений) |
Гомілка | – | 80-85 |
Медальйони | 65 | – |
Спинна частина | 65-70 | – |
Шпондер | – | 80-85 |
Шинка | 64-68 | – |
Ребра (Spare Ribs) | 65 | 85 |
Pulled Pork | – | 95 |
Фарш | – | 85 |
Вирізка | 58 | 65 |
Полядвиця (без кістки) | – | 68 |
Полядвиця (з кісткою) | – | 75-80 |
Молочне поросятко | 65 | – |
Телятина | Medium | Well Done (просмажений) |
Спинна частина | 65-70 | – |
Печеня | – | 78 |
Грудна частина | – | 75-78 |
Стегнова частина | – | 80-85 |
Філе | – | 60 |
Птиця | Medium | Well Done (просмажений) |
Качка | – | 80-90 |
Філе качки | 62-65 | – |
Гуска | 75-80 | 90-92 |
Курочка | – | 80-85 |
Куряче філе | – | 72 |
Індик | – | 80-85 |
Дичина | Medium | Well Done (просмажений) |
Олень, печеня | – | 75-80 |
Олень, спинна частина | 50-60 | – |
Олень, медальйони | 60 | – |
Кабан, печеня | – | 75-78 |
Кабан, філе | 60-62 | – |
Кабан, стегно | – | 75 |
Кролик, лапки | – | 65 |
Ягня та баран | Medium | Well Done (просмажений) |
Ягня | – | 79-85 |
Ягня, стегно | 60 | 70-72 |
Ягня, спинна частина | 60-62 | 68 |
Ягня, каре | 55 | – |
Ягня, котлет | 55 | – |
Баран, спинна частина | 70-75 | 80 |
Баран, стегно | 75-78 | 82-85 |
Риба | Ідеальна просмажка |
Лосось | 60 |
Судак | 62 |
Щука | 63 |
Тунець | 62 |
Окунь | 55 |
Форель | 65 |