Для різдвяних фото обовязково потрібне різдвяне печиво ;)
Я дуже люблю зимові свята, особливо, коли щастить і у Львові випадає сніг. Тоді якось усе так по казковому. Навіть по-чесному починаєш вірити в Санту і його повітряних оленів. І здається цілком нормальним, що пряники-чоловічки оживають вночі ;) Тому я зробила не чоловічкі, а зірочки, бо якось совість мучить відгризати ніжку чи голову ;)
Вирішила спробувати спекти печиво, по рецепту, який знайшла в неті.
Інгредієнти для приготування імбирного печива:
Приготування імбирного печива:Крок 1: Готуємо тістоУ мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир.Всипаємо борошно. В іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом. Слідом додаємо мед (бажано заздалегідь підігрітий) і яйце, продовжуємо збивати. Після чого додаємо У борошняну суміш, додаємо соду або розпушувач і акуратно вимішуємо руками однорідне тісто, яке вже має придбати коричневий відтінок. Обертаємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години. Крок 2: Готуємо імбирне печивоСтавимо розігрівати духовку до температури 180 градусів. Охолоджене тісто розкачуємо за допомогою качалки в тонкий пласт. Беремо спеціальні формочки і вирізаємо печиво. Деко застеляємо пергаментним папером, акуратно викладаємо печиво і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 5-7. ( я пекла 15 хв при 180 градусах). Врахуйте, печиво печеться дуже швидко, тому періодично заглядайте в духовку, і якщо побачите, що воно починає набувати золотистий відтінок, витягайте. Лінк до рецепту: http://cookery.com.ua/vipichka/pechivo/2922-imbirne-pechivo.html#.WEVaBPmLSM_ |