Це суп, який дуже любила готувати моя бабуня. У наших краях додавати нарізані млинці до зупи не дуже звично. Але повірте, це дуже смачно та ще й шикарний варіант, як використати млинці, які вже трошки засохли, адже вони чудово відмокають у зупі й стають як новенькі ;)
Що треба на 4 порції?
2 ст. л. масла
1 цибуля (нарізати кубиками)
1 морква (порізати пластинками по 2-3 мм)
3 ст. л. муки
200 мл пшеничного пива (за бажанням)
2 л курячого або овочевого бульйону
1/2 маленької цибулі порей
1 зубчик дрібно порізаного часнику
100 мл вершків (15%)
Дрібка свіжозмеленого мускатного горіха
Сіль та перець
4 млинці, рецепт див. Як правильно готувати млинці (Crepe) (Основи куховарства)
Як робити?
Масло розтопити у великому баняку. Потушити у ньому цибулю та моркву 2-3 хв. Тоді додати муку і смажити, періодично помішуючи, поки не набере світло-коричневого кольору. Додати теплий бульйон (якщо буде холодний, можуть утворитися грудки з муки) і ретельно розмішати. Додати пиво, перемішати й варити 20 хв на маленькому вогні, накривши покришкою.
Порей порізати діагонально кільцями по 2-3 мм і ретельно промити (може бути земля). Додати разом із часником і вершками до зупи, перемішати й на маленькому вогні продовжити варити ще 10 хв. Додати мускатний горіх, сіль і перець до смаку, зняти з вогню і дати настоятися не менше ніж 5-10 хв.
Млинці скрутити дудочкою і нарізати тонкими скибками. Додати в зупу в останній момент перед подачею. Якщо є бажання, можна присипати ще свіжою дрібно посіченою петрушкою.