“Кулінарна студія” Просто. Смачно.

Просто. Смачно.

IMG_20150321_190127

Цього разу зустрілися з друзями на Кривій Липі – славнозвісній кулінарній алеї Львова (між Дорошенка і Січових Стрільців), у які розташований один харчовий заклад біля другого. У мене багато спогадів, про це місце, оскільки сам мав майже два роки Кафе під №3, там де на даний момент BURGER BUFFET (про якого ще обов’язково напишемо).

На Кривій Липі заклади приходять та ідуть. Не всі спроможні втриматися з високою орендною платою і під тиском такого накопичення конкурентів. Одним із перших закладів – це «Кулінарна студія». Заклад насолоджується кращою репутацією як між людьми так і в інтернеті (див. Tripadvisor та ін.). Заклад позиціонує себе як ресторан. При вході стояв спотикач який напевно найкраще описує концепцію закладу: no pizza; no sushi; no hot-dog’s; we only cook good food.

Давайте перевіримо…

Про заклад:

Вже трішки написав вище. Заклад однозначно виділяється оригінальним, андерграундовим інтер’єром який гарно відображає працівників (тату і пірсинги). Власники цінують якісні продукти, що видно по вибору кафи та пива (lavazza/микулин). В основному там збираються молоді люди які цінують добру кухню і готові за це платити. Ми не говоримо про ціни шикарних голетів, але на даний момент треба розраховувати приблизно на 300 грн за двох (якщо не замовляти міцного алкоголю). Враховуючи європейський рівень приготованих страв та щедрі порції, треба сказати що за тих самих 5 Євро ти в Європі не поїш.

Персонал:

Дуже ввічливі і професійні молоді люди. Тільки, щось треба було, вони зразу тут як тут. В кінці нам прийшлося розбити чек, бо всі хотіли карточкою платити. Без проблем все вирішили. Будете там, не шкодуйте чайові. Воно заслуговують!

Меню:

Поміщається на дві сторінки і пропонує від салатів до десертів все, що треба. Його обновляють згідно сезонів тому особливо зациклюватися на чомусь не будемо. Однак хочу наголосити, що і вегетаріанці і любителі м’яса щось для себе найдуть. «Прикольні» назви ще раз підкреслюють загальну атмосферу закладу.

Бургер:

Маю дуже мішані почуття. Коли ідеш в Кулінарну Студію ти очікуєш завжди щось екстравагантне, однак бургер виявився простим як дошка. Проста булка з магазину (однак м’якенька і посмажена на грилі); доволі велика котлета, яка була смачна, але мені не дуже нагадувала класичний бургерний “patty”; свіжий хрумки салат айсберг; тонесенько нарізаний помідор; цибуля і простий плавлений сирочок типу чедер. Як комплімент додали трішки (доброго) майонезу і пару кусків картоплі по-селянськи. Все звісно на великій теплій тарілці з декількома декоративними каплями крему з бальзамічного оцту. Навіть гілочка свіжого розмарину прикрашала картоплю.

Якби це не було саме тут, я б казав «все файно. Можна сміло приходити», однак я чомусь надіявся на щось більш вишукане. Якусь власну булку (можливо з травами та в’яленими помідорами); грубу котлету  просмажену згідно побажань клієнта; мікс салаті (наприклад з руколою); якийсь цікавий сир і точно якийсь гарний домашній соус до того… Я б і не здивувався якби вони звідкись викопали жовті чи фіолетові помідори.

Треба сказати, що Бургер являється однією з найдешевших позицій на карті (а саме 65 грн) і в повній відповідає своїй ціні. Тут вже шефу вирішувати чи Бургер (який зараз є дуже трендовим) повинен стати ще однією «фішкою» (гарного) меню, чи просто має бути смачним варіантом для тих хто не готовий витрачати більше. Якби не було, рекомендувати я його можу однозначно !

Доповнення:

Я в той день був голодний як вовк, і хоть бургер не малий, вирішив ще замовити стейк-тартар. Це вже з категорії REAL EATERS FOOD. Сирий воловий фарш, сирий жовток і топінги типу цибульки та корнішонів. Ви самостійно собі все перемішуєте і приправляйте. До того ніжно присмажені грінки з житнього хліба і трішки вершкового масла. Якби не був того дня на машину, ще б до того взяв вина і дічувався як «Бог у Франції».

Останній раз я то їв у Кольмарі (Ельзас, Франція) і мушу сказати: презентація більш модерна і нічим не відступає оригіналу. Фарш був свіжесенький і грубо мелений. Припущу, що шеф різав його традиційно з під ножа, а не м’ясорубкою, за що заслуговує на окрему похвалу. Тепер ще обов’язково мушу прийти на Ваше карпаччіо!

Дружина мала смачний салат з лососем і грушею який теж був дуже добрий.

Саме цей підхід я очікував від бургера: гарна презентація, кращі продукти і майсетрна рука яка зведе то все до купи, тому на разі даю 7 з 10 і чикаю на новини про новий, ще смачніший бургер! А так – молодці !

 

Позначено , , , , , , , , , ,