Що треба ?
2л курячого або овочевого бульйону
200 г печериць(або грибів шіїтаке), нарізаних тонкими скибками, без ніжок
1 банка (200 г) маринованого бамбуку (я рекомендую мариновані в оцті)
50 мл чорного оцту (або інший ніжний оцет)
50 мл світлого соєвого соусу
1 ч.л. свіжого імбиру, тертий
1 зубчик часнику, тертий
1 ч.л. гострого соусу чилі
40 г крохмалю (бажано кукурудзяного)
2 великих яйця, збитих
4 зелені цибулини, нарізані тонкими кільцями
1 ч.л. ароматної кунжутної олії
1 с.л. меленого білого перецю
Сіль
Як робити ?
Відкладіть чверть горнятка бульйону на пізніше.
У великій каструлі розігрійте бульйон на середньому вогні. Додайте гриби, бамбук, оцет, соєвий соус, імбир і соус чилі. Добре перемішайте. Поставте на середньо-високий вогонь і доведіть до кипіння.
Тим часом змішайте відкладений бульйон (кімнатна температура) із крохмалем, збиваючи до однорідної консистенції. Коли суп закипить, додайте цю суміш у каструлю і ретельно перемішуйте, поки суп не загусне.
Продовжуючи мішати суп у каструлі круговими рухами, тонким струмком влийте збиті яйця, щоб утворилися “стрічки” з яйця.
Додайте часник, половину нарізаної зеленої цибулі та кунжутну олію. Приправте суп сіллю та перцем. Якщо хочете більш кислий суп, додайте ще 1-2 столові ложки оцту або маринаду з бамбуку. Для гострішого смаку — додайте більше соусу чилі або перцю. Традиційно гостроту супу і особливий смак, суп отримує саме від білого перцю.
Подавайте гарячим, прикрасивши залишками зеленої цибулі.
Підказка: залежно від сезону, експеремнтуйте іншими інгредієнтами. Морква, порей, різні гриби, тофу, паростки сої та багато іншого…