Було у Вас таке, що Ви добре розумієте, що щось нездорове, калорії зашкалюють і воно жирне…. але ж – СМАЧНО! ХОЧУ!
Ось це саме про моцарелу-фрі. По-моєму, кращого до пива не існує. Приготування не надто складне, і можна наробити собі запасів, їх зберігати в морозилці і тільки з потреби витягувати. Тоді лишається змішати фірмовий полунично-часниковий соус, який звучить дико, але надзвичайно кльово підходить.
Цей рецепт мені показав мій перший шеф-повар Юрко у моєму першому закладі, за що йому великий респект! :)
Що треба на 4 порції?
400 г дешевої української псевдо-моцарели, сулугуні або інший сир, який добре топиться і не має надто сильного смаку
1 яйце
50 г вершків
100 г кукурудзяних пластівців (несолодких)
100 г доброї муки для паніровки
Для соусу:
200 г грецького йогурту (без присмаку)
1 ст. л. доброго майонезу
1-2 ч. л. полуничного топінгу
1 тертий зубчик часнику
Як робити?
Сир порізати кульками, палочками, ромбиками, зірочками, чи що Вам більше до душі…
Кукурудзяні пластівці помістити у пакет і подробити грубо за допомогою качалки. Змішати з панеровкою і розсипати у тарілку.
Яйце змішати з вершками. Сир спочатку вмочити у яйце, а потім ретельно панірувати у стружці і повторити процедуру панеровки. Помістити на дошку, потім у морозильник на 15-20 хв.
За той час змішати інгредієнти на соус.
Розігріти нейтральну олію у баняку чи фрітюрі до 180 градусів. Сир в панеровці смажити до золотистого кольору (прибл. 1-2 хв), покласти на одноразовий кухонний папір, щоб стік лишній жир та одразу подати із соусом.
ОБЕРЕЖНО, ГАРЯЧЕ!!!