Я не фанат солодких сніданків, бо вони переважно не здорові і до обіду 100% будеш знову голодний. Але як може бути список цікавих сніданків без легендарних американських млинців? Відрізняються від наших налисників тим, що вони пухкіші. Дійсно кльово, коли їх викласти купою і між шарами полити маслом та кленовим сиропом. Не здорово. Купа калорій. Скоро захочеться знову їсти. Але так смачно…
Що треба на 2 (великі) порції?
1 яйце
скибка солі
1 пакетик ванільного цукру
125 г муки
125 мл молока
2 ст. л. цукру
Олія для смаження
Як робити?
Яйце поділити. Білок із сіллю та ванільним цукром збити. Жовток збити з цукром та молоком, помаленько додавати муку і збивати. Акуратно вмішати вручну (не міксером) білок, щоб отримати пухке тісто.
Розігріти трішки олії в тефлоновій сковорідці і посмажити пенкейки по 2-3 штуки на середньому вогні з обидвох сторін до золотистого кольору. Щоб усі були теплі при подачі, бажано між смаженням помістити їх у духовку (80 градусів) на тарілці, накривши рушником.
При подачі поливати топленим маслом і кленовим сиропом.