Панкейки як в Канаді

Наша перша поїздка до Канади була особливою з багатьох причин, але сніданок у Торонто запам’ятався нам усім назавжди. Разом із Катєю та Софійкою ми вперше скуштували справжні канадські панкейки. Вони були пухкі, ніжні, залиті кленовим сиропом і подані з ягодами і вершками. Ми всі були у захваті й одразу зрозуміли, чому “десерти на сніданок” — це таки класно (звісно, головне не захоплюватися цим щодня 😉).

Повернувшись додому, ми вирішили створити свою маленьку традицію: готувати панкейки на вихідних. Софійка стала справжньою художницею в декоруванні — кожного разу вона прикрашає їх ягодами, шматочками фруктів або навіть вимальовує декори топленим шоколадом (наприклад вуса котика). Це перетворило звичайний сніданок на сімейний ритуал, який дарує нам чудовий настрій на весь день. Ну і чи мало калорій :)

 

Що треба?

  • 200 г борошна
  • 30 г цукру
  • 1 пакетик (12 г) розпушувача для печева
  • 0,2 ч. л. якісної харчової соди
  • скибка солі
  • 290 мл молока
  • 40 г масла (розтопленого)
  • 1 пакет (10г) ванільного цукру
  • 1 велике яйце

 

Як робити?

У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду та сіль. У центрі зробіть заглиблення і додайте молоко, розтоплене масло, ванільний екстракт і яйце.

Спочатку збийте рідкі інгредієнти віничком, а потім поступово вмішуйте їх у сухі інгредієнти до однорідної маси .

Тісто має бути густим і кремоподібним. Якщо воно здається занадто густим (не виливається з ложки або чашки), додайте кілька столових ложок молока до бажаної консистенції. Дайте постояти 5 хв.

Розігрійте сковороду (бажано тефлонову) на середньому вогні, змастіть її невеликою кількістю масла або олії. Наливайте тіста, щоб сформувалися круглі панкейки. Розмір на ваш розсуд, однак старайтеся використовувати ту саму кількість тіста, щоб рівномірно просмажити. Залежно від розміру, я люблю використовувати черпак або велико ложку для морозива. Це комфортно і забезпечить однакову кількість тіста.

Смажте пенкейки з двох сторін до золотистого кольору (1-2 хв на кожну сторону). Перевернути слід коли нижній бік стане золотистим, а на поверхні з’являться бульбашки. Найкращий інстурмент для цього, термостійкий силіконовий шпатель.

Подавайте з кленовим сиропом, медом або шоколадом. Додайте ягідки, фрукти, чи вершки. Якщо маєте дітей (великих чи малих) долучайте до декорування. Це чудові розваги для всієї сімʼї, а в інтернеті море чудових ідей.

Підказка: Можна приготувати більше панкейків, а зайві заморозити у щільних поліетиленових пакетах і зберігати 2-3 місяці. Готові заморожені панкейки легко розігріти в духовці або мікрохвильовій печі. Особливо смачно буде, якщо перед подачею швидко обсмажити їх пару секунд у вершковому маслі. Ідеальне рішення для чудового сніданку у ліжку, коли хочеться побалувати свою половинку чи дітей, але лінь готувати все з нулдя ;)