Що треба?
- 1кг свіжого восьминога
- 1 ч.л. солі
- 1 с.л. оцту
- 80 мл оливкової олії
- 2 зубчики часнику, грубо нарізані
- сік 1 лимона
- сіль та перець за смаком
- 1/2 ч.л. сушеного орегано
- 2 ч.л. свіжої петрушки, нарізаної
Як робити?
Оскільки щупальці восьминога під час готування можуть набрати обʼєму та може стоврюватися пінка під час готування, для цього рецепту бажано використовувати великий баняк з тяжкою накривкою (ідеально щось на кшталт Le creuset або dutch oven).
Сполісніть щупальці восьминога під холодною водою, помістіть в каструлю та залийте зимною водою так, щоб він був повністю покритий. Додайте сіль та оцет, накрийте накривкою і на середньому вогні доведіть до кипіння. Варіть 45 хвилин до готовності (якщо ще твердоватий, то поваріть ще 15 хв). Після того вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15 хв.
Вийміть восьминога з гарячої води і промийте під водою і поверніть у баняк. Поріжте на бажаний розмір та полийте оливковою олією і додайте нарізаний часник та половину олії, Дайте постояти не менше 30 хв. Також можна помістити у зіп пакет, та зберігати у холодильнику до 48 год.
Розігрійте гриль до середньо-високої температури та обсмажуйте на грилі по 3-4 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.
Зніміть з грилю та покладіть у миску. Полийте рештою оливковою олії ідодайте лимонний сік. Приправте сіллю та перцем та трави і подайте з дольками лайму чи лимону.
Може бути апетайзером або повноцінною стравою . Чудово поєднються із зеленим салатом та часниковим багетом або запеченою картоплею з лимоном.