На барбекю-вечірці чи просто влітку на веранді добре не тільки смачно попоїсти, але й щось випити. Маю на увазі не відсоток алкоголю і пов’язаний із ним біль голови… Я вважаю, що добрий напій на такі події має бути освіжаючим, смачним і сміливо може містити алкоголь для гарного настрою. Однак, не надто багато, щоб разом із сонцем не було неприємних сюрпризів. Мій улюблений напій – це, певно, сангрія. Тому хочу доповнити нашу колекцію рецептів на сезон барбекю.
Приблизно на 4 л сангрії (повірте, вони не пропадуть :) )
Що треба?
1 кг льоду
1,5 л червоного інтенсивного сухого вина. Наприклад, Rioja.
0,5 л апельсинового соку
1 л Schweppes Bitter Lemon
2 апельсини
1 лимон
Як робити?
Графін наповни на 3/4 льодом. Додати вино, сік та Bitter Lemon. Апельсин та лимон ретельно помити у кип’яченій воді, розрізати наполовину і витиснути сік у винну суміш. Хто хоче міцніше, додає 100 мл коньяку або коричневого рому. Також дуже смачно додавати манго, полуницю чи інші фрукти.