Тайський карі надзвичайно смачний і легкий у приготуванні, коли купуєш готову пасту. Однак те, що продають у супермаркетах, часто змушує сумніватись у якості. Такий продукт може містити багато зайвого, навіть шкідливого (глютамат і т.п.).
Неймовірно смачний і корисний карі насправді не так важко готується власноруч. Тим паче, усі необхідні інгредієнти можна знайти у будь-якому супермаркеті.
ПС: Рецепт смачної курочки у Тайському соусі карі, Ви знайдете тут: КУРКА ІЗ ТАЙСЬКИМ КАРІ
Що потрібно?
7 шт. червоного перцю чилі
2 ч. л. кмину
2 ч. л. насіння коріандру
4 шт. нарізаний зубчиків часнику
2 шт. листя кафіру
1 ніжна цибуля середнього розміру
1 ч. л. цедри лайму
1 лемонграс
2 сантиметри коріння імбиру (краще Галган)
1 столова ложка нейтральної олії
1 ч. л. грубої морської солі
Як готувати?
Перець чилі розрізати уздовж і вибрати насіння. У киплячу воду (1 л) вкинути перець і варити на найменшому вогні протягом 3 хв. Чилі вибрати та порізати дрібно.
Коріандр, кмин та кафір посмажити, постійно помішуючи. Без олії! Смажити на маленькому вогні 1-2 хв у великій важкій пательні (не тефлонова). Спеції, перець чилі та решту інгредієнтів помістити в ступку і перетерти, щоб суміш набула вигляду пасти (альтернатива: збити в блендері).
Готово!
Зберігати у ємності зі щільною накривкою у холодильнику. Зберігає свіжість більше тижня.