Ми звикли розділяти смаки на чотири: кисле, солодке, солоне і гірке. Але в азійській кухні знають і п’ятий смак — умамі, який асоціюється з білковими продуктами, такими як соєвий соус, пармезан, волоські горіхи, гриби чи помідори. У цьому рецепті ми використаємо пасту місо, яка надасть страві глибокого, насиченого смаку. Це швидка, але незабутньо смачна страва.
Що треба? (на 4 порції)
350 г спагеті
50 г вершкового масла
25 г світлої пасти місо
Як приготувати?
Доведіть до кипіння 2 л підсоленої води. Зваріть спагеті відповідно до інструкції на упаковці (зазвичай 7-12 хвилин).
Поки варяться спагеті, розтопіть вершкове масло в маленькому банячку. Зніміть з вогню, додайте пасту місо і перемішайте вінчиком до однорідної маси.
Візьміть 100 мл води з макаронів наприкінці варіння (вона насичена крохмалем) і додайте до суміші масла і місо. Добре перемішайте та доведіть до легкого кипіння.
Злийте воду зі спагеті, залишивши трохи рідини. Змішайте макарони із соусом, щоб кожна ниточка була вкритою.
Подавайте одразу, за бажанням посипавши смаженим кунжутом та кільцями зеленої цибулі.
Підказка:
Якщо хочеться більш насиченого смаку умамі, просто збільшіть кількість пасти місо.