Яблука у пивному тісті
Рецепти Юрка Підсадного

Цей рецепт я використовую в першу чергу для приготування яблук в тісті (Apfelküchle). Вони такі шикарні, що зміг ними підкупити навіть  “вуйка в Німеччині”, щоб інвестувати у власне виробництва у Львові (так, я про Gelato.in.ua). Адже ж саме з добрим морозивом, цей десерт стає ідеальним.


Що треба на 4 порції ?

500г яблук до випічки (наприклад чемпіон або лігольд)
1 сл лимонного соку
На тісто:
1 яйце (з холодильника)
4 Сл Муки
4 Сл Крохмалу
100 мл дуже холодного світлолго пива (20 хв. перед використанням покласти у морозилку)
1 сл олії соняшникової
1 чл Цукру
Олія для фритюру

Як робити ?

Яблука почистити, вирізати серединку і нарізати кільцями.

З решти інгредієнтів змішати ріденьке тісто. Пиво повинне бути дуже холодним, бо через різку зміну температури (холодне тісто –  гарячий фрітюр) тісто стає хрумким. Яблука мокнути в тісто і порційно випікати в гарячій олії (бажано фритюрі) при 180 градусів протягом 3-4 хв. до золотистого кольору.

Яблука помістити на одноразовий кухонний рушник, при бажані посипати ванільним цукром та/або корицею і подавати найкращим морозивом, яке можите знайти (у Львові це звісно – gelato.in.ua :) )