Цей гарнір здатний стати зіркою будь-якого столу, тож подбайте, щоб основна страва відповідала рівню (наприклад, ідеально пропечена качка 😉). Хоча тут використані звичні інгредієнти, результат справді вражає. Переконайтесь самі!
Що треба?
100 г перлової крупи
200 г молодого шпинату
50 г свіжого молодого горошку
150 мл курячого або овочевого бульйону
2 ст.л. оливкової олії
Щіпка сушеного тим’яну
Свіжотертий мускатний горіх
Сіль, перець
1 ст.л. вершкового масла
1 маленька цибулина, дрібно порізана
50 г тертого пармезану
Як приготувати?
Перлову крупу сполосніть у ситі, поки вода не стане прозорою. Доведіть до кипіння 2 л води з 1 ч.л. солі, додайте перловку та варіть на малому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Злийте воду через сито та дайте перловці стекти.
Шпинат ретельно помийте. У великій пательні розігрійте 1 ст.л. оливкової олії, тушкуйте шпинат, постійно помішуючи, поки не випарується вода. Додайте бульйон та горох, варіть 1 хвилину. Потім збийте все блендером до однорідної маси. Пропустіть через сито, допомагаючи ложкою, щоб отримати ніжне пюре.
У великій пательні розігрійте 1 ст.л. оливкової олії, обсмажте цибулю до золотистого кольору, постійно помішуючи. Додайте перловку, зелене пюре та тушкуйте ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
Зніміть з вогню і перед подачею змішайте перловку з тертим пармезаном і маслом.