Інгредієнти:
4 ніжки ягняти
Оливкова олія для смаження
2 почищених та порізаних моркви
1 цибулина, очищена та грубо нарізана
2 лаврових листочки
1 пляшка червоного вина, 750 мл.
500 мл. курячого бульйону
Маленька гірстка листочків м’яти для декору
Для маринаду:
1-2 шт. зеленого перцю чілі, очищеного від насіння та нарізаного на ваш смак
1-2 шт. червоного перцю чілі, очищеного від насіння та нарізаного на ваш смак
2 столових ложки копченої паприки
2 столових ложка сушеного орегано
1 столова ложка насіння кмину
2 палочки кориці, розламані на половинки
3 зубчики часнику, очищеного та грубо нарізаного
Оливкова олія
Морська сіль та свіжомелений чорний перець
Приготування
(4 порції)
- Спочатку приготуємо маринад. Для цього змішаємо перці чілі (якщо ви не любите гострі страви, то використовуйте лише 1), копчену паприку, орегано, кмин, корицю, часник, 1 столову ложку оливкової олії та спеції. Ретельно натріть ягня отриманою сумішшю. Після цього ви можете одразу приступати до приготування, але якщо маєте час, накрийте ягня та залиште маринуватись мінімум на годину або краще на ніч.
- Розігрійте духовку до 160°C
- Розігрійте на конфорці велику каструлю та налийте 2 столових ложки оливкової олії. Смажте ягня з обох сторін до легкої скоринки протягом 6 хвилин, далі додайте чілі та корицю з маринаду.
- Додайте моркву, цибулю і лавровий лист та смажте протягом 1-2 хв. Покладіть ягня так, щоб воно знаходилося на поверхні моркви з цибулею. Додайте червоне вино, щоб дегласирувати каструлю, піднімаючи шматочки знизу каструлі. Доведіть ягня до кипіння та готуйте протягом 7-8 хвилин, щоб зменшити рівень рідини до половини. Додайте курячий бульйон, знову доведіть все до кипіння та не накриваючи кришкою поставте в попередньо розігріту духовку. Готуйте протягом 3 годин доки м’ясо не стане м’яким і кількість соусу не зменшиться. (Якщо верхівки ніжок виглядають так, ніби вони підсихають, просто полийте їх соусом і переверніть). Дістаньте готове м’ясо з духовки та подавайте його, прикрашеним м’ятними листочками та политим зверху соусом.
Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту gordonramsay.com. Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.