Цей соус ідеально підходить до свинини, телятини та червоного м’яса. Якщо хочете ніжніший соус додайте 2-3 ст. л. 15% вершків і 1 ч. л. холодного масла.
Також можна додати розмарин, лавровий лист, духмяний або маринований зелений перець горошком для ще інтенсивнішого смаку. Подайте окремо також 1 ч. л. мармеладу з журавлини як солодко-кислий контраст до міцного соусу.
Що треба на 4-6 порцій?
1 дрібно порізана цибуля
2 ст. л. масла
3 ст. л. муки
400 мл міцного гарячого бульйону (або краще соків від запікання печені)
100 мл темного або світлого нефільтрованого пива
Сіль
Свіжо мелений перець
Як робити?
Цибулю потушити в маслі у маленькому баняку. Додати муку. Смажити, постійно помішуючи на середньому вогні до бажаного кольору (що інтенсивніше смажити, то темніший буде соус). Додати бульйон (обов’язково гарячий, щоб не було комочків) та пиво. Помішувати, поки не буде комочків (якщо немає шматків цибулі, використайте блендер). Додати солі та перець до смаку. Варити до досягнення бажаної консистенції.
Для інтенсивнішого темного соусу разом із цибулею 2-3 хв смажити 1 ч. л. томатної пасти.
За бажанням додати різні трави, які підходять до основної страви. Раджу спробувати з тим’яном, свіжим розмарином або 2-3 лавровими листочками.
Готово!