Лікер «Адвокат» не дуже популярний в Україні, а даремно. Він не класичний напій в різдвяний час, але й чудово пасує до морозива і свіжих ягід. Також кекси на його основі надзвичайно смачні і сочисті.
Що треба ?
Приб. 1,2 л
8 жовтікв з домашніх яєць
1 пакетик ванільного цукру
250г цукру пудра
375 г сгущеного молока
280г коричневого рому (бажано 54% алк)
Як робити ?
У металевій мисці збити збити жовтки з ванільним цукром в пінку, по трошки додавати пудру і збити в крем. По трошки додавати сгущене молоко і продовжувати мішати. Після цього так само поступити з ромом (при бажані можна дати трошки більше рому).
Маленький баняк наповнити водою на 1/3 і довести до кипіння. Поставити на нього миску з кремом і на маленькому вогні збивати поки він стане густим. Зняти з вогню і продовжувати мішати ще 2-3 хв щоб не сгурдився.
Лікер ще теплим помістити в пляшки але лишити трошки місця (він стане густішим коли остигне і інколи треба додати ще трошки рому чи молока, щоб розрідити).