Strauben — це справжній витвір мистецтва з Баварії, популярний також в Австрії та Тіролі. Хоч і візуально подібні, вони суттєво відрізняються від американських донатів, адже готуються із заварного тіста. І хоча калорійність цього десерту може трохи лякати, смак повністю виправдовує всі “жертви”. А як же без такого смаколика зимою? :)
Що треба?
120 мл молока
80 г вершкового масла
50 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
Щіпка солі
140 г борошна
20 г крохмалю
5 яєць
Олія для смаження
Як приготувати?
Молоко доведіть до кипіння у маленькому баняку. Додайте масло, цукор і сіль, перемішуйте, поки масло не розтане.
Борошно змішайте з крохмалем і просійте через сито. Одним махом додайте цю суміш до молока й інтенсивно перемішуйте дерев’яною ложкою. Продовжуйте перемішувати на середньому вогні, поки тісто не збереться в кулю, а на дні баняка не з’явиться білий наліт.
Зніміть тісто з вогню, перекладіть у миску й дайте охолонути 5 хвилин. Потім по одному додавайте яйця, кожного разу ретельно перемішуючи протягом 1 хвилини. Наприкінці тісто має бути гладким, вологим і тягучим.
Розігрійте олію у фритюрниці або великій каструлі до 180 °C.
Перекладіть тісто в кондитерський мішок. На пергаменті сформуйте кільця (Strauben) діаметром 8-10 см і товщиною 1-2 см. Обережно перевертайте кільця разом із пергаментом у гарячу олію, а після декількох секунд пергамент легко відокремиться.
Смажте кільця з обох боків до золотистого кольору (приблизно 2 хвилини на кожен бік). Пам’ятайте, що Strauben збільшуються у 3-4 рази під час смаження, тож не кладіть надто багато за раз.
Подавайте теплими, присипаними цукровою пудрою, або полийте цукровою глазур’ю. Цей десерт обов’язково стане фаворитом за будь-яким столом!