Мінестроне — традиційний італійський овочевий суп, який у цьому рецепті перетворюється на гарнір і основу для ніжної та соковитої риби. Ідеальна страва, щоб вразити гостей чи порадувати себе!
Що треба? (на 4 порції)
500 г філе білої риби (тріска, сом, окунь)
Сіль, перець
4 картоплини, великими кубиками
4 ст.л. оливкової олії
1 морквина, дрібними кубиками
2-3 стебла селери, дрібними кубиками
1 маленький порей, тонкими півкільцями
3-4 гілочки зеленої селери, півкільцями
2 цибулини, кубиками
2 зубчики часнику, тонкими слайсами
1 (400 г) банка очищених помідорів (pelati) (або свіжі, без шкірки, дрібно порізані)
500 мл рибного або овочевого бульйону
2 лаврових листки
Скибка гострого перцю (cayenne)
1 ч.л. цукру
2 ст.л. свіжого базиліку, дрібно посіченого
Як приготувати?
Очистьте картоплю, наріжте великими кубиками. У глибокій пательні розігрійте оливкову олію, додайте картоплю та смажте на середньому вогні під кришкою 10 хвилин, періодично помішуючи.
Додайте моркву, цибулю, селеру (стебла й зелень), порей і часник. Смажте 3-4 хвилини, помішуючи. Додайте помідори, бульйон, лавровий лист і цукор. Варіть 10 хвилин на середньому вогні під кришкою. Приправте сіллю, перцем і кайєнським перцем до смаку.
Філе риби наріжте, приправте лимонним соком, сіллю та перцем. Викладіть рибу поверх овочів, посипте базиліком. Варіть усе разом під кришкою ще 8-10 хвилин на середньому вогні, поки риба не приготується.
Подавайте гарячим із свіжим багетом. Підніміть страву на новий рівень, подаючи із легко обсмаженим багетом та з часниковим соусом руй (рецепт тут).