Шоколадний фудж з віскі

Фудж — це класичний солодкий смаколик, який часто продають туристам у Британії, але набагато смачніше (і дешевше) зробити його самостійно. Кращий за класичний карамельний варіант, на мою думку, — шоколадний, а ще краще, коли він із додаванням трішки віскі. Якщо вдасться не з’їсти все самому, можна подарувати цей смаколик як оригінальний і смачний презент. І найкраще те, що робиться він дуже швидко та просто, тому можна радувати себе й друзів частіше!

Що треба?
600 г доброго темного шоколаду (не менше 50% какао)
500 мл підсолодженого згущеного молока
5 ст.л. доброго вершкового масла (без води, щоб уникнути згортання шоколадної маси)
20 мл віскі
1 щіпка дрібної морської солі

Як приготувати?

Шоколад дрібно поріжте та помістіть у керамічну або скляну ємність. Додайте до нього згущене молоко, вершкове масло, віскі та морську сіль. Добре перемішайте, щільно накрийте харчовою плівкою та помістіть у мікрохвильову піч при потужності 800 Вт на 60-90 секунд.

Дістаньте ємність і ретельно перемішайте масу силіконовим шпателем, поки вона не стане однорідною. Якщо маса ще не повністю розтопилася, поверніть у мікрохвильову піч на кілька секунд, не забуваючи накривати плівкою.

Готову шоколадну масу викладіть у змащену маслом форму розміром приблизно 30×20 см, розрівняйте, накрийте плівкою та помістіть у холодильник на мінімум 3-4 години, а краще залиште на ніч.

Після застигання дістаньте фудж із форми та наріжте на бажані шматочки, наприклад, кубиками. Смачного! :)