М’ясне фондю
Новорічна вечеря
Рецепти від Юрка Підсадного

Новий рік – це свято, коли хочеться себе потішити. На жаль, в Україні я помітив, себе балують більше дорогим алкоголем, а їдять не дуже вишукані речі. Певно, найбільш традиційною стравою на Новий рік є салат олів’є. Після покупки віскі за 500 грн, у кращому випадку ще знайдеться 100 грн на баночку ікри для десяти людей. У гіршому – обійдуться чіпсами зі смаком краба.

Я звик на Новий рік готувати фондю. Ви гарно і смачно проведете час очікування з друзями чи сім’єю. Особливо діточки будуть у захваті. Його приготувати просто, собівартість – середня, але WOW-ефект забезпечений. Головну перевагу відчуєте аж при зустрічі з колегами по роботі опісля. На запитання: «Що робив на Новий рік?» – тепер зможете гордо відповісти: «Фондю!» А не: «Спав у салаті».

Я вам раджу м’ясне фондю. Якщо буде цікаво (про що ви нас можете повідомити у нашій групі в Facebook ), я з радістю допишу ще й рецепти на сирний і китайський варіанти.

Отже, попри фондюшницю (яка також може бути гарним презентом і у холодну пору пригодиться не раз) нам потрібно:

  • М’ясо, яке швидко готується (куряча грудка, вирізка теляча або свинина, тоненько нарізаний мармурований стейк і т. д.), з розрахунком на 250-300 г на людину;
  • Перемішані овочі та гриби, з розрахунком на 100-150 г на людину;
  • Мариновані овочі: огірочки, цвітна капуста, шампіньйони, міні кукурудза, перець і т. д.;
  • Соуси на смак (не менше 4 різних). Бажано домашні (рецепти, зокрема, на нашому сайті);
  • Свіжесенький багет (можна запекти з часниковим маслом);

А також можна розширити асортимент картоплею-фрі, всякими закрутками, зеленим салатом і т. д.

veggie

Passionsfrucht-Mayonnaise-470d9e0a9756bd0c6db59b4dc2e4094e_et2011060432  meatet2009010702

 

Класично виділяють два типи рідини у якій будемо готувати:

  • Насичений бульйон (киньте кілька додаткових кісток і не жалійте спецій). Тут перевага у тому, що все буде ніжне і соковите.
  • Нейтральна рослинна олія (за бажанням, за кілька днів до використання киньте у неї сушені трави та спеції, щоб додався аромат. Можу порадити лавровий лист, тимян і духмяний перець). На жаль, калорії будуть зашкалювати (гулять так гулять), зате все буде готуватися швидше.

Обидва варіанти будуть надзвичайно смачні, тому вибором помилитися практично неможливо.

Як робити?

Все, що від нас треба, це помити овочі і м’ясо, перебрати і нарізати.

Філейне м’ясо ріжемо кубиками приблизно 3 на 3 см. Маленькі грибочки лишаємо цілими, а овочі і м’ясо, які довше готуються, треба нарізати тоненько.

За таким столом настрій гарантований!

Streetfood.in.ua бажає всім щасливого Нового року!

УВАГА: оскільки за історії людства бували випадки, де комбінація алкоголю в організмі та відкритого вогню в квартирі призводила до нещасних випадків, просимо не забувати про профілактичні  заходи безпеки (вогнегасник, рушник і т. п.).

 

 

 

Позначено , , ,